Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miniștrii britanici poartă discuții cu sindicatele pentru a pune capăt grevelor
WhatsApp
Miniștrii britanici s-au întâlnit luni cu sindicatele pentru a încerca să pună capăt unui val de greve în sectoare precum cel al sănătății și cel al transporturilor, în timp ce muncitorii cer salarii mai mari.
Miniștrii britanici poartă discuții cu sindicatele pentru a pune capăt grevelor / Foto: Captură video youtube

În condițiile în care creșterile salariale nu reușesc să țină pasul cu inflația de două cifre, care se situează în prezent la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, asistentele medicale, personalul de pe ambulanță și lucrătorii feroviari se numără printre cei care au organizat greve, iar profesorii sunt, de asemenea, supuși la vot pentru a lua măsuri.

Sindicatele din învățământ, care vor anunța rezultatul votului de grevă la sfârșitul acestei săptămâni, urmează să se întâlnească cu ministrul educației, în timp ce ministrul sănătății a purtat discuții cu sindicatele care reprezintă personalul de ambulanță și asistentele medicale, iar ministrul transporturilor se va întâlni cu sindicatele din domeniul feroviar.

 

Sindicatele vor anula grevele dacă se vor rezolva disputele privind acordul salarial 

 

În urma întâlnirii cu ministrul sănătății, Steve Barclay, Onay Kasab, liderul național al sindicatului Unite, a declarat că guvernul a spus clar că dorește să discute despre economiile de productivitate în schimbul unei noi acordări salariale.

"Vorbim despre oameni care oricum lucrează cu mult peste orele contractate, doar pentru a-și face treaba", a declarat el reporterilor. "Astăzi este o insultă la adresa membrilor noștri".

Șefa departamentului de sănătate de la Unison, Sara Gorton, a declarat că purtarea de discuții privind salariile reprezintă un progres, dar sindicatul nu a obținut ceea ce avea nevoie pentru a anula grevele viitoare.

Sindicatele au declarat că vor anula grevele din următoarele săptămâni doar dacă se vor face oferte pentru a rezolva disputele privind acordul salarial din acest an, în timp ce guvernul dorește să se concentreze pe creșterile salariale pentru următorul exercițiu financiar.

 

Rishi Sunak a declarat că guvernul este fericit să discute cererile salariale

 

Guvernul a argumentat că majorările salariale care se potrivesc cu inflația nu vor face decât să alimenteze și mai mult creșterea prețurilor și să provoace o nouă creștere a ratelor dobânzilor și a ratelor ipotecare.

În timpul unei vizite la un centru de sănătate mai devreme luni, prim-ministrul Rishi Sunak a declarat reporterilor că guvernul este fericit să discute cererile salariale care sunt "ancorate în ceea ce este rezonabil, responsabil și accesibil pentru țară", conform Reuters.

Întrebat în legătură cu rapoartele din presă potrivit cărora guvernul ia în considerare posibilitatea de a face o plată unică pentru asistente medicale pentru a le ajuta cu costul vieții, Sunak a refuzat să comenteze cu privire la detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
RadioDCNews.ro
27 Martie 2023, 11:55
DCBusiness.ro
27 Martie 2023, 11:28
RadioDCNews.ro
27 Martie 2023, 11:55
DCBusiness.ro
27 Martie 2023, 11:28
Spectacola.ro
27 Martie 2023, 20:09
DCMedical.ro
27 Martie 2023, 15:14
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCNews.ro
27 Martie 2023, 23:13
DCMedical.ro
27 Martie 2023, 15:14
Spectacola.ro
27 Martie 2023, 20:09
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCNews.ro
27 Martie 2023, 23:13
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32