Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Sănătății a primit bani pentru achiziția de medicamente folosite în tratarea Covid
WhatsApp
Guvernul a alocat miercuri 332,5 milioane de lei din fondul de rezervă către Ministerul Sănătății. O parte din bani vor fi folosiți pentru cumpărarea de medicamente folosite în tratarea Covid sau pentru achiziția tichetelor de masă acordate persoanelor vaccinate.

"În primul rând, 120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziției de medicamente necesare în contextul pandemic. Este vorba despre 70 de mii de noi flacoane de Remdesivir. Vreau să fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România, astfel încât după publicarea în Monitorul Oficial vor începe demersurile de achiziție publică pentru acest medicament”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

De asemenea, 30 de milioane de lei sunt alocate pentru finanțarea cheltuielilor necesare funcționării centrelor de vaccinare. „Aici cu specificația că sumele pe care le-am plătit au acoperit inclusiv cheltuielile funcționării și salariile pentru luna septembrie, centralizarea datelor se face în fiecare lună, în jurul datei de 15, ceea ce însemană că în jurul datei de 17-18 noiembrie vom trimite alocările necesare și pentru plata salariilor la centrele de vaccinare pentru luna octombrie”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că alte 30 de milioane de lei vor fi alocate pentru suplimentarea achiziționării tichetelor de masă pentru persoanele vaccinate cu schemă completă, în timp ce 152,5 milioane de lei vor fi asigurate pentru continuarea programelor naționale de sănătate.

Astfel, 26 de milioane sunt destinate achiziției a 700.000 de doze de vaccin antigripal, 20 de milioane pentru 36.000 de doze de vaccin anti-HPV, 26,5 milioane pentru 135.000 de doze de vaccin hexavalent.

De asemenea, vor fi alocate 50 de milioane pentru asigurarea medicamentelor în tratarea HIV/SIDA și TBC, iar 30 de milioane pentru decontarea testelor PCR realizate în unitățile sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel