Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale în toată țara. Soluţii pentru cei care pot munci
WhatsApp
Campania naţională de evaluare a ajutoarelor sociale va demara în curând în toată ţara, în primul rând pentru a identifica beneficiarii care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, a anunţat, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Împreună cu reprezentanţii Asociaţiilor Oraşelor, Municipiilor şi Comunelor din România, am discutat astăzi (miercuri, 21 ianuarie 2021 n.r.) despre obiectivele acestei campanii şi despre modul de lucru. Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate", a postat pe reţeaua de socializare ministrul Muncii.

Citeşte şi: Sindicaliştii, către Ministrul Muncii: "Lăsaţi vânătoarea de asistaţi sociali; găsiţi soluţii pentru creşterea salariilor mici"

Ea a transmis că se vor găsi soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci, în condiţiile în care, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi.

"Piaţa muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170.000 care primesc venit minim garantat, în România. Apreciez foarte mult deschiderea şi interesul pe care le-au arătat autorităţile locale faţă de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat în acord cu politicile europene în domeniu: sprijin integrat şi mai bine ţintit pentru categoriile vulnerabile, precum şi sprijinirea reinserţiei în cazul persoanele apte de muncă", a scris Turcan.

Potrivit sursei citate, creşterea ocupării este un obiectiv de prim rang al tuturor politicilor europene în domeniul social, iar anchetele sociale sunt o obligaţie legală şi ele reprezintă o etapă importantă pentru o mai bună ţintire a efortului de asistenţă socială al statului român.

"Campania naţională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanţii primăriilor pentru a pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari şi pentru a facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate", a mai scris Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel