Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Justiției, reacție la mărturia depusă de Ingrid Mocanu în procesul Elenei Udrea
WhatsApp
Ministerul Justiției a reacționat după ce avocata Ingrid Mocanu a depus mărturie în procesul Elenei Udrea din Bulgaria.

„În contextul discuţiilor apărute în spaţiul public şi mass-media, în legătură cu afirmații la adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor, aflată în subordinea Ministerului Justiției, respectiv în legătură cu împrejurarea relatată de presă în care un angajat al Ministerului Justiţiei a depus mărturie în cadrul unui proces de extrădare desfăşurat în fata instanţelor dintr-un stat membru al UE, facem cuvenitele precizări:

1. Respectivul angajat, despre care s-a făcut vorbire în mass-media, NU este consilier al Ministrului Justiţiei, ci este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.

2. Potrivit reglementărilor în vigoare, Ministerul Justiției nu poate interzice niciunui angajat și, în general, niciunui cetățean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu și nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuție, acesta fiind în concediu legal de odihnă.

3. Ministerul Justiției examinează permanent incidența prevederilor legale privind obligațiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligațiile de rezervă, raportat la orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului sau la adresa unor instituții aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administrația Națională a Penitenciarelor”, a transmis Ministerul Justiției pe pagina de Facebook.

 

Ingrid Mocanu: „Termniați cu calomniile!”

 

Reacția vine după ce Ingrid Mocanu, anagajată a ministerului, a depus mărturie în procesul Elenei Udrea din Bulgaria. Aceasta a fost acuzată în presă că ar fi depus mărturie „în favoarea Elenei Udrea”.

Ingrid Mocanu a reaționat pe pagina de Facebook și a susținut că nu a făcut decât să relateaze propria experiență legată de condițiile din penitenciarele românești.

„Înțeleg că presa ”deontoloagă” este preocupată că m-am prezentat la o instanță a unei țări a UE și că nu am mințit. Nu sunt deloc preocupate nici presa, dar nici autoritățile publice, care sunt motivele pentru care un șef al unei autorități publice (directorul ANP) minte cu nerușinare (sau cel puțin așa susține instanța din Bulgaria) cum că un deținut ar fi fost ”cazat individual” (adică singur). Asta nu este o problemă pentru niciun ”deontolog” de presă, ci preocuparea lor este de ce un cetățean al Uniunii Europene se prezintă la o instanță judecătorească a Uniunii Europene să declare adevărul.

PS - hai la pușcherie și termniați cu calomniile!

PPS - chiar nu mă interesează cine, unde și ce pedepse execută, dar că autoritățile unui stat al cărui cetățean sunt și eu mint cu nerușinare, asta chiar mă revoltă... iar că presa prezintă declararea adevărului drept declarație ”în favoarea” cuiva, asta chiar mi se pare șocant...”, a scris Ingrid Mocanu pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel