Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milioane de oameni sunt avertizați să economisească energie electrică din cauza unor potențiale pene de curent. Australia se confruntă cu întunericul deja
WhatsApp
Părți din Sydney, Australia au fost aruncate în întuneric în timp ce milioane de oameni sunt avertizați să economisească energie electrică din cauza unor potențiale pene de curent
Milioane de oameni sunt avertizați să economisească energie electrică din cauza unor potențiale pene de curent. Australia se confruntă cu întunericul / Foto: Unsplash

Suburbiile din nordul orașului Sydney și de pe plajele nordice au fost aruncate în întuneric după ce au fost afectate de întreruperi de curent, conform Daily Mail

Distribuitorul de electricitate Ausgrid a declarat că locuitorii din Beacon Hill, Frenchs Forest, Narraweena, Cromer și Dee Why vor fi afectați în noaptea de luni spre marți.  

Pana de curent vine după ce milioane de locuitori din NSW și Queensland au fost sfătuiți să economisească energie electrică, în timp ce producătorii de electricitate își reduc producția ca răspuns la limitarea prețurilor de gros care au crescut vertiginos. 

 

Alertă de avertizare cu privire la posibile pene de curent


Operatorul australian al pieței de energie (AEMO) a emis o alertă de avertizare cu privire la posibile pene de curent în sud-estul Queensland și pe coasta de est între orele 17.30 și 20.00 luni și din nou marți dimineață. 

Locuitorii au fost îndemnați să oprească sursele de căldură, cum ar fi caloriferele și să oprească aparatele electrocasnice pentru a economisi energie. 

Lipsa de electricitate vine pe fondul creșterii cererii de gaze și electricitate și a unor întreruperi suplimentare de energie electrică pe bază de cărbune în Queensland, care nu au fost planificate. 

Penele de curent par să fi fost evitate în statul Sunshine State, potrivit operatorului australian al pieței de energie (AEMO). 

Într-o declarație emisă la ora 17:20, AEMO a precizat că și-a folosit puterile pentru a asigura o producție suficientă pentru a compensa lipsa "deficitului de trei rezerve".

 

Din cauza plafonării prețului la energie, producătorii și-au diminuat furnizarea de energie pe piață

 

Locuitorii din Queensland au fost avertizați cu privire la posibile pene de curent la începutul zilei de luni, după ce, din cauza plafonării prețului la energie, producătorii și-au diminuat furnizarea de energie pe piață. 

Într-o declarație, operatorul pieței a precizat că prețurile în creștere ale energiei de duminică au declanșat un plafon al prețului energiei. 

Plafonul a limitat prețul cu ridicata al energiei la 300 de dolari pe megawatt/oră, generatorii din NSW și Queensland fiind rugați de AEMO să continue să funcționeze în ciuda faptului că nu reușesc să obțină profit.  

„În consecință, ofertele disponibile din partea generatorilor s-au redus, contribuind la un deficit de aprovizionare prognozat”, a declarat AEMO. 

AEMO a precizat că va continua să monitorizeze condițiile de rezervă din Queensland și va furniza clienților actualizări în cazul în care condițiile se vor schimba. 

 

AEMO: Plafoanele de preț vor fi menținute cel puțin până marți dimineața devreme

 

Între timp, gospodăriile au fost rugate să fie 'chibzuite' în ceea ce privește consumul de energie electrică, deoarece aprovizionarea rămâne deficitară în următoarele zile. 

Lipsa vine în contextul în care temperaturile scad, iar gospodăriile își sporesc consumul de energie, alături de întreținerea de rutină și de urgență a generatoarelor de pe coasta de est. 

Se aștepta ca întreruperile de curent să arunce locuitorii în întuneric în timpul "vârfului de seară", de la 17:30 la 20:00, luni, și apoi din nou marți dimineața.  

Luni, în jurul orei 23:00, Ausgrid a transmis pe Twitter că energia electrică a fost restabilită pentru locuitorii din Dee Why, Beacon Hill, Cromer și suburbiile din jur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel