Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 care se apropie de termenul de expirare ar putea fi distruse în Germania
WhatsApp
Circa trei milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 care se apropie de data expirării riscă să fie distruse la sfârşitul lunii iunie în Germania, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din această ţară, potrivit DPA.
Foto ILUSTRATIV

''Există cu siguranţă pericolul ca vaccinurile să fie distruse'', a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că în prezent sunt disponibile mai multe vaccinuri decât au putut fi utilizate sau donate.

Iniţiativa internaţională privind vaccinurile COVAX, spre exemplu, nu mai acceptă donaţii în prezent.

Purtătorul de cuvânt a spus că există şi veşti bune - un număr de până la 10 milioane de doze au fost salvate întrucât vaccinurile produse de BioNTech pot fi acum depozitate o vreme mai îndelungată.

Nu au fost dezvăluite costurile întrucât ar putea permite estimarea sumelor achitate de guvernul german pentru achiziţionarea vaccinurilor şi care sunt confidenţiale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Germania avea în stoc 77 de milioane de doze de vaccinuri anti-coronavirus pe 4 aprilie. Pentru perioada 2021-2023, au fost plasate comenzi pentru circa 677 de milioane de doze.

Potrivit platformei pentru vaccinare a Ministerului Sănătăţii, vaccinările administrate zilnic în Germania au fost de ordinul zecilor de mii în ultima perioadă. Spre comparaţie, în decembrie anul trecut, pe teritoriul ţării au existat zile când au fost administrate peste un milion de vaccinări pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel