Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miigranţi înfăşuraţi în saci de plastic şi folie de aluminiu, găsiţi într-un TIR, la graniţa României
WhatsApp
Doi tineri cu vârste de 24 şi 28 de ani, din Siria, respectiv Palestina, au fost depistaţi joi de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu în timp ce încercau să intre ilegal în România ascunşi în saci de plastic şi înfăşuraţi în folie de aluminiu într-un TIR încărcat cu centrale termice.
sursa foto: Poliţia de Frontieră

"În cursul acestei dimineţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară la volanul unui autocamion un cetăţean turc în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, centrale termice din Turcia pentru Ungaria. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au dispus efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport", se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse în saci de plastic şi înfăşurate în folie de aluminiu, două persoane de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, cu vârste de 24, respectiv 28 de ani, sunt din Siria, respectiv Palestina, şi s-au urcat în autocamion când se aflau pe teritoriul Turciei, fără a avea consimţământul şoferului, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetăţeni străini, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel