Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mihai Tudose despre relația cu românii din DIASPORA: „M-au ȘOCAT... Vă dau două exemple“
WhatsApp
Fostul premier, Mihai Tudose, recent demisionat din Pro ROmânia, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DCNews, în care a vorbit și despre relația sa cu românii din Diaspora.

Fostul lider Pro România, din partea căruia a obținut un mandat de europarlamentar, a povestit în cadrul unui interviu acordat DCNews despre câteva întâmplări în care a reacționat cu românii plecați peste hotare.

„Spun câteva lucruri care pe mine m-au șocat la modul pozitiv. Am intrat în contact cu Diaspora. Am fost privit cu foarte multă prietenie. Cu poze, selfie-uri, invitat la masă, stat de vorbă, cu de toate.

Vă dau două exemple extraordinare. Eram într-o parcare la Luxemburg. Beam o cafea, într-o parcare mai necăjită. A oprit lângă mine un român cu o dubiță cu numere de România să mă întrebe dacă am pățit ceva și dacă am nevoie de ceva. Un domn de pe Valea Oltului, care făcea transport între Belgia și Franța. Român!“, a povestiti fostul premier român.

Un alt exemplu pe care Mihai Tudose l-a oferit a fost în cazul unui eveniment mai puțin fericit pentru el, atunci când și-a rupt mâna pe când se afla la Bruxelles.

„Un alt exemplu: acum două luni, am pățit un incident, mi-am rupt o mână. Acccident casnic: m-am împiedicat. Evident că nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi și m-am dus la spital, în Bruxelles, seara. În zece minute, aveam radiografie și de toate. A venit un medic român să vadă despre ce era vorba, fiind anunțat de la recepție că e un român venit la urgență. El nu era ortoped. Atunci m-a văzut. A fost foarte drăguț, gest extraordinar de simpatie: un român care a venit să ajute un alt român. Cam asta e cu românii de acolo.

Nu se mai întoarce. Soția e tot medic. Doi copii. S-au așezat”, a povestit Mihai Tudose la DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel