Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microsoft și Google, profituri din AI
WhatsApp

Microsoft și Google au raportat, pentru cel de-al patrulea trimestru din 2023, câștiguri solide grație cererii de servicii de inteligență artificială.

Ambele companii au făcut pariuri mari pe AI generativă, iar diviziile lor de servicii cloud au înregistrat o creștere a cererii, deoarece clienții caută soluții de calcul considerabil mai puternice pentru a susține tehnologia, anunță AFP.

Microsoft a făcut un progres impresionant în AI cu investiția în OpenAI, producătorul popularului ChatGPT, în timp ce alte companii au fost mai precaute. Compania a raportat că vânzările sale au înregistrat o creștere anuală de 18%. Revoluția inteligenței artificiale a ajutat ca Microsoft să se apropie de Apple, cea mai mare companie din lume prin capitalizarea bursieră, cu o valoare de peste 3 trilioane de dolari. Prețul acțiunilor companiei Microsoft a crescut cu 65% într-un an, a declarat Satya Nadella, președinte și CEO al Microsoft.

Și Google a atribuit AI creștereii profiturilor sale. Alphabet a raportat un profit de 20,7 miliarde de dolari la venituri de 86,3 miliarde de dolari. Veniturile anuale ale Google, majoritatea lor din reclame, au ajuns la 307,4 miliarde de dolari, în creștere cu 8,7% față de ultimul an. Și vânzările Google în domeniul serviciilor cloud au crescut cu 26%. Google se află în top după Microsoft și AWS de la Amazon, ca furnizor de top de servicii cloud. La fel ca Microsoft, Google a încorporat AI în motorul său de căutare, Gmail și alte instrumente.

Deși cifrele sunt mai bune decât anul trecut, sunt însă mai mici decât așteptări ale pieței.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel