Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microscop ultraperformant folosit la analiza variantei Omicron
WhatsApp

Cercetătorii de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne, EFPL, au folosit microscoape electronice de înaltă performanță pentru a examina proteina spike a variantei Omicron Covid-19 pentru a înțelege mai bine de ce este rezistentă la anumite vaccinuri Covid, anunță swissinfo.ch.

Oamenii de știință de la Centrul Dubochet pentru Imagini de la EPFL au produs o imagine a proteinei spike a virusului original cu o rezoluție de 2Å, cunoscută ca cea mai mare obținută vreodată, care le-a permis să se uite la atomi individuali.

Microscoapele electronice ale Centrului Dubochet sunt printre cele mai puternice din lume. Imaginile de înaltă rezoluție ar putea ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine modul în care proteina mutantă spike se leagă de receptorii celulari ACE2, ceea ce permite virusului să intre în celulele umane. Aceste cunoștințe ar putea fi apoi folosite pentru a concepe noi terapii.

Analiza produsă de cercetătorii Centrului, a fost publicată săptămâna aceasta pe o platformă cu acces deschis, pentru ca alți cercetători să o poată utiliza pentru propriile lor investigații asupra modului în care varianta cu răspândire rapidă reacționează la medicamentele existente, se arată într-un comunicat oficial al institutului și preluat de swissinfo.ch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel