Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Mici afaceri care pot aduce românii înapoi, în țară
WhatsApp
Produsele manufacturate, artizanale, sunt din ce în ce mai căutate pe piață, atât în România, cât și în străinătate. Cererea este în continuare foarte mare pentru obiectele hand made, iar românii care vor să se întoarcă acasă și să deschidă o mică afacere profitabilă se pot orienta către această tendință a pieței.

Săpunurile manufacturate, artizanale, pe bază de produse naturale, precum liere și lavadă, sunt printre cele mai căutate, în această perioadă. Astfel, au început să apară pe piața din România și micii producători care reușesc să câștige dintr-un business de acest tip mult mai mult decât ar încasa dacă ar munci în străinătate. În plus, piața este în plină expansiune, iar ideile novatoare și promovarea bine făcută garantează succesul.

Credibilitate mai mare

 

Există și posibilitatea de a îmbina producția agricolă cu cea artizanală. Un cultivator de lavandă, de exemplu, poate face și un mic atelier de produse hand made care să folosească florile, dar și un mic magazin ce poate funcționa și online, cu livrări la domiciliu. Chiar dacă sunt foarte multe astfel de produse, cele mai căutate sunt chiar cele care pot garanta că sunt naturale și manufacturate, astfel încât este mai credibil un astfel de atelier făcut chiar de cultivatorii de lavandă, decât ceilalți producători.

De asemenea, apicultorii care au adus pe piață și produse pe bază de miere au avut mai mult de câștigat, mai ales dacă au venit cu rețete tradiționale. Important este ca aceste produse să fie și certificate, pentru a avea un standard de calitate bine stabilit. De asemenea, produsele se pot vinde pe cont propriu sau prin asociere cu alți producători sau cu magazine – fizice sau online. Anul acesta, printre cele mai căutate cadouri pentru sărbători sunt chiar aceste produse alimentare sau de igienă, pe bază de ingrediente naturale, manufacturate. Tendința se va menține și în perioada următoare, după ce trendul a fost ascendent, în ultimii ani.

Foarte căutate sunt și obiectele de uz casnic sau decorative „hand made”, care au câșigat un mare segment de piață, în ultimii ani, în defavoarea celor de serie, chiar dacă manufactura are și costuri mai ridicate. Alte produse „hand made” la modă, în ultimii ani – și pentru care încă mai este foarte mult loc pe piață, pentru artiști – sunt bijuteriile. Un trend care are din ce în ce mai mulți adepți este cel al bijuteriilor „hand made” unicat, cu pictură în miniatură, chihlimbar sau pietre semiprețioase. Iar un astfel de business poate aduce încasări și profit substanțial pentru cei care au curaj să înceapă o afacere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel