E altă nuanță când merele sunt folosite la prepararea salatelor sau a fripturii. Azi vom găti mere umplute cu varză roșie și șuncă. Vei vedea cum un fruct obișnuit se va transforma într-unul neobișnuit.
Ingrediente:
mere - 6 bucăți,
varză roșie - 1 bucată,
șuncă - 400 grame,
ceapă - 1 bucată,
miere - 3 linguri,
oțet - 2 linguri,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
frunză de dafin - 2 bucăți,
sare și piper după gust.
Ceapa se curăță, se taie cubulețe și se călește în ulei. Varza roșie se toacă și se adaugă la ceapă. Acoperă tigaia și gătește 10 minute, amestecând. Apoi adaugă miere, oțet, sare, piper și gătește 20 de minute.
Taie din merele spălate câte un căpăcel, apoi, cu o linguriță, îndepărtează cotorul, semințele și o parte din miez, astfel încât să rămână pereți groși de 1 cm. Toacă șunca și pulpa merelor și umple merele cu ele.
Brioșe cu scorțișoară și zahăr pentru un început parfumat de zi
Apoi, transferă varza într-o matriță, pune merele pe ea și acoperă-le cu capacul decupat. Adaugă frunzele de dafin în varza și toarnă puțină apă. Coace în cuptorul încălzit la 160°C timp de 25 de minute. Poftă bună!
Chiftele din cartofi în sos de ciuperci, un prânz delicios și consistent. Iată rețeta
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News