Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicul Tudor Ciohodaru, mesaj dur: Am ajuns CIMITIRUL Europei și autoritățile sunt contabili ai MORȚILOR
WhatsApp
Medicul specialist UPU Tudor Ciuhodaru a lansat un atac dur la adresa guvernanților, pentru proasta gestionare a crizei COVID. "Suntem un cimitir al Europeni și autoritățile au devenit simpli contabili ai morților", a declarat medicul ieșean, în direct la Realitatea Plus.

Într-o intervenție legată de noua tragedie care marchează sistemul sanitar, după defectarea instalație de oxigenare a secției COVID din Spitalul Tg. Cărbunești, Ciuhodaru a acuzat autoritățile centrale că iau decizii ineficiente și lasă impresia că nu au învățat absolut nimic din valurile precedente ale pandemiei.  

"Suntem în continuare pe pe un teren minat, mai ales din cauza improvizațiilor, a transformării peste noapte a unor unități în spitale COVID și mă așteptam ca măcar după un an și jumătate de pandemie să avem pusă la punct asistența de urgență, mentenanța pentru astfel de instalații, astfel încât să putem interveni urgent. Când vorbim de asigurarea oxigenului, imediat înseamnă imediat, câteva minute fără oxigen pot face diferența între viață și moarte", a afirmat specialistul UPU, în direct la Realitatea Plus.

Tudor Chiuhodaru: Am ajuns CIMITIRUL Europei și autoritățile sunt contabili ai MORȚILOR

 

Tudor Ciuhodaru a criticat și neimplicarea spitalelor private în acordarea unui sprijin pentru rețeaua de stat, în condițiile în care aceasta este depășită de numărul tot mai mare de pacienți COVID în stare gravă.  

"Fac un nou apel către guvernanți, avem atâtea spitale private care au secții de terapie intensivă și guri de oxigen și mă întreb de ce nu se implică, de ce nu sunt incluse în circuitul de tratament al coronavirozelor. 

La nivel european am cerut președintele CE Ursula van der Leyen sprijin urgent pentru România pe 4 direcții:  asigurarea testelor, a ventilației, a medicamentelor și activarea corpului medical european, pentru că suntem într-o situație de criză

Suntem un CIMITIR al EUROPEI și autoritățile au ajuns simpli contabili. Asta se întâmplă pentru că trebuia să asigurăm 4 piloni de bază: testarea, vaccinare, asigurarea accesului rapid la medicamente și distanțare. Sunt lucruri elementar de simple, dar noi repetăm aceleași greșeli, de parcă am fi în legile lui Murphy și ne așteptăm să avem alt rezultat", a declarat Ciuhodaru.

Coronavirus 22 octombrie

 

Peste 15.000 de noi cazuri de Covid și aproape 360 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 357 decese, dintre care unul anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel