Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicul italian fals care a operat în România, arestat la Veneția. Matteo Politi lucra într-un hotel din Mestre
WhatsApp
Matteo Politi, care s-a pretins medic estetician, a fost prins în Italia. Falsul medic a desfășurat activități neautorizate în diverse clinici din București pe parcursul mai multor ani, deși nu avea dreptul de a face acest lucru. Potrivit informațiilor prezentate de presa italiană, Politi a fost capturat de forțele de poliție în Marghera, regiunea Veneția.
Matteo Politi a fost condamnat la închisoare în România

Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în dimineața zilei de marți, pe 22 august, conform Corriere della Sera.

Acesta a fost pus sub acuzare pentru intervenții asupra a 28 de pacienți fără a avea dreptul legal de a practica medicina. El a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei de medic. Politi este acuzat că a pretins că este medic și a efectuat intervenții chirurgicale asupra mai multor pacienți, indus în eroare deținându-i cu asta.

Potrivit acuzațiilor, în intervalul martie-decembrie 2018, falsul medic ar fi efectuat operații pe 19 paciente la clinica din București unde lucra.

În aceeași perioadă, el ar fi indus în eroare alte nouă persoane, mințindu-le că este specialist în chirurgie plastică și că are calificările necesare. A efectuat intervenții asupra lor și a primit plăți de 13.880 de lei și 10.150 de euro în schimb.

În luna septembrie a aceluiași an, Politi a înșelat alte două persoane, inclusiv doi medici, prin promisiunea că va achiziționa o clinică în scurt timp, deși știa că aceasta era o minciună. El a determinat medicii să semneze un contract cu o firmă, a cărei figură centrală era, și a obținut suma de 13.896 de lei. Banii erau destinați chiriei pentru cabinetul clinic pe o perioadă de trei luni.

Documente false la DSP București

 

Pe lângă acestea, în martie 2018, italianul a influențat trei funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică din București să falsifice documente, certificând în mod fraudulos că el este medic și are dreptul de a practica în România, obținând astfel semnături și ștampile oficiale pe baza unor dosare incomplete.

Ancheta procurorilor a dezvăluit că Politi a influențat și funcționari din Ministerul Educației să recunoască diploma sa de licență, obținută de la Universitatea din Priștina, în ciuda faptului că acest document era falsificat.

În februarie 2019, Politi declara că a plătit un avocat pentru a obține dreptul de a practica medicina în țară și că avocata respectivă l-a asigurat că toate actele sale sunt în regulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel