Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii vor fi sancționați aspru, dacă „spun minciuni” despre vaccinul anti Covid. Anunț oficial
WhatsApp
Colegiul Medicilor a decis să-i sancționeze pe medicii care „spun lucruri ireale” despre vaccinul anti Covid sau despre pandemie. Anunțul a fost făcut de președintele Daniel Coriu.
Medicii vor fi suspendați dacă „spun minciuni” despre vaccinul Covid

Îngrjorați că numărul infecțiilor cu Covid nu este deloc în scădere, oficialii Colegiului Medicilor a decis să-i sancționeze pe cei care vorbesc despre pandemie și vaccinul Covid  fără să se bazeze pe situații concrete, transmite Antena3.

"Suntem într-o situaţie dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existenţa noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Deja ţara noastră este un exemplu negativ la nivel internaţional prin comparaţie cu ţările unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face faţă cazurilor noi.

Medicii au clacat. Unii spun că li se încalcă dreptul la liberă exprimare

 

Deși s-au înregistrat mai multe cazuri de deces în rândul medicilor, cauzate de Covid, unii medici au preferat să nu se vaccineze sau să nu recomande vaccinul populației. Doctorii români din străinătate au fost uluiți de percepția unora dintre conaționali, care nu se raportează la date științifice.

„Avem un număr foarte mare de decese evitabile. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriaşă. Suntem obosiţi, suntem copleşiţi. Tratăm pacienţi în corturi, în containere. Ce avem de făcut? În primul rând să oprim transmiterea infecţiei. Probabil, închiderea completă a activităţilor, pe modelul lockdown-ului care a fost anul trecut şi cu respectarea strictă a normelor sanitare. Şi bineînţeles, vaccinare, vaccinare, vaccinare", a declarat prof. dr. Daniel Coriu, potrivit sursei citate.

România e în criză sanitară. Niciun loc la ATI și sute de decese zilnic 

 

Ultimul raport al autorităților privind evoluția epidemiologică, nu e deloc îmbucurătoare. Locurile la ATI sunt extrem de limitate și zilnic se înregistrează peste 300 de decese.

Organizația Mondială a Sănătății a decis să vină în România pentru a acorda sprijin. Unii dintre pacienți cu forme grave au fost transferați la spitalele din Ungaria.

Medicii vor fi suspendați 

Astfel, Colegiul Medicilor a anunțat că vor fi excluderi din profesie, suspendări, în cazul celor care fac afirmații nefondate despre vaccin.

„Ca medic și ca președinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând și văzând situația dramatică a pandemiei din România, voi susține din acest moment cu toată tăria, sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific”, s-a exprimat președintele Colegiului Medicilor din România, la sursa citată.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel