Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român stabilit în Italia, concediat pentru că a refuzat să se vaccineze: „Mi se pare corect să ofer niște precizări...“
WhatsApp
Un medic român stabilit în Italia a fost suspendat din funcție după ce a refuzat să se vaccineze.

Doctorul a fost concediat alături de încă doi colegi, cei trei fiind nevaccinați. Medicul a lucrat într-o clinică din Aprilia, comuna în care locuiesc mai mulți români.

„Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal. În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare. Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid-19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate.

Până la suspendare, am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor, în general, și celor împotriva coronavirusului, nu corespund adevărului.

În ultimii ani, nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat. Sunt de acord cu alegerile administrației municipale, continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca și cetățean, să aibă în continuare cea mai mare prudență”, a precizat medicul român, potrivit Realitatea PLUS.

Românii nevaccinați din peninsulă pun în pericol sărbătorile de Crăciun, susțin autoritățile din Italia

 

De frica românilor anti-vacciniști din Italia, autoritățile din două provincii au cerut preoților ortodocși să se implice pentru a-i convinge pe aceștia să se vaccineze.  

În provincia Latina, spitalele trec la "scenariul 2", adică măresc numărul de paturi pentru pacienții COVID. Cetățenii străini, în special românii, stabiliți în provincia Latina nu sunt imunizați anti-COVID, iar, în aceste condiții, autoritatea locală de sănătate din regiune îi invită să se adreseze centrelor de vaccinare.

Infecțiile COVID s-au dublat în Latina și Aprilia. Autoritățile locale recent au lansat un apel: "Cei din Europa de Est ar trebui să fie vaccinați".  În pofida reintroducerii unor restricții, cum ar fi purtarea măștilor de protecție în aer liber, infecțiile COVID s-au dublat în Latina. "Dacă va continua așa, restricțiile ar putea fi prelungite încă pentru două săptămâni", a explicat Antonio Sabatucci, de la departamentul de sănătate din provincie, relatează roma.corriere.it.

Și în Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză a fost făcută de 3% din populație, față de  media regională, care este de 38%.  "Luni, în funcție de datele raportate, vom decide dacă vom prelungi obligația purtării măștilor pe stradă pentru una sau două săptămâni", a anunțat primarul Antonio Terra, subliniind îngrijorarea autorităților și a comercianților pentru o situație care poate pune în pericol Crăciunul.

"În Aprilia locuiesc mulți străini și trebuie să-i facem pe toți să conștientizeze necesitatea vaccinării, în special pe cei din marea comunitate est-europeană", mai adaugă Antonio Terra.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel