Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic italian: "Badantele care nu se vaccinează ar trebui concediate. Nu mai putem tolera situația"
WhatsApp
Declarație controversată a unui medic italian: "Îngrijitoarele care nu doresc să se vaccineze ar trebui concediate". Medicul susține că o mare parte din personalul care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor nu vor să se vaccineze, în special cei "din Est".

Un renumit medic din Italia a făcut o declarație controversată. "Badantele care nu vor să se vaccineze trebuie concediate", a spus Marco Tam, un medic generalist din Sondrio și sindicalist, potrivit La Provincia di Sondrio.

În opinia sa, îngrijitoarele care nu doresc să facă vaccinul Covid ar trebui concediate, deoarece prezintă un pericol pentru persoanele vârstnice pe care le îngrijesc.

"În special, îngrijitoarele tinere nu vor să se vaccineze. O situație intolerabilă, scandaloasă, o problemă care trebuie abordată cât mai curând posibil”, a spus medicul italian.

Marco Tam atrage atenția asupra importanței imunizării badantelor din Italia și aduce în discuție situația bătrânilor care, deși vaccinați, trebuie să facă testul COVID, ori de câte ori au simptome.

"Vârstnicii sunt persoane fragile"

 

"Din păcate, vârstnicii sunt persoane fragile și deseori au simptome asemănătoare cu cele provocate de virusul Sars-Cov-2. De aceea, chiar dacă sunt vaccinați, sunt nevoiți să facă testul Covid la fiecare semn de boală pentru a exclude că febra sau celelalte simptome provin de la virusul respectiv. Când îngrijitoarea este întrebată dacă este vaccinată, răspunsul este "NU!". Un "NU" ferm, hotărât, mai ales când vine vorba de îngrijitoare din Europa de Est. Ele absolut nu vor să știe de vaccin, mai ales îngrijitoarele mai tinere și mai puțin experimentate, care au sosit recent în Italia. Este o problemă care trebuie abordată cât mai curând posibil", spune medicul italian.

"Îngrijitoarele care nu doresc să facă vaccinul Covid trebuie concediate", a adăugat Marco Tam.

Nu există obligația de vacinare

 

Pe de altă parte, Marina Pensa, reprezentanta sindicatului Filcams Cgil (comerț, cantine și servicii) din Sondrio, susține că problema rezidă în faptul că nu există nicio obligație de vaccinare pentru această categorie, "deoarece acestea nu se încadrează în domeniul personalului sanitar"

Există mai multe modalități pentru îngrijitorii din alte țări să fie vaccinați. Se poate face vaccinul folosind codul fiscal și cardul de sănătate al persoanei în vârstă care este îngrijită. Există până la trei îngrijitori pentru fiecare pacient care au dreptul la vaccinare. Dar "străinii prezenți temporar" (Stp) pot fi vaccinați și indiferent dacă au codul fiscal sau codul furnizat de prefectură: în acest caz trebuie să ceară codul de acces la numărul gratuit 800.894.545.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel