Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic german, despre ieșirea din pandemie: „Te vaccinezi și apoi te infectezi. Imunizarea obligatorie vine prea târziu”
WhatsApp
Un virusolog din Germania consideră că urmărirea contacților pentru combaterea pandemiei de COVID în Germania nu mai are sens. În plus, el susține că ieșirea din pandemie este vaccinarea și apoi infectarea populației.  
Foto: Pexels

Virusolog și epidemiologul Prof. Dr. Klaus Stöhr, fost responsabil global al OMS pentru gripă, este de părere că urmărirea contactelor pentru combaterea pandemiei de COVID în Germania nu mai are sens în contextul actual.

"Avem nevoie de un plan de ieșire. Cum adaptăm măsurile la situația aflată în permanentă schimbare și la virusul care suferă modificări? În ceea ce privește incidența, nu mai poate fi gestionată de birourile de sănătate", a spus acesta în podcastul „Bosbach & Rach – Die Wochenester”.

In plus, el a adăugat că, în contextul actual, izolarea contacților nu mai are sens. "Dacă o mare parte din populație este infectată și asimptomatică și are anticorpi, așa-numita carantină de depistare și urmărire a contactelor devine inutilă. Treci de la prima parte a pandemiei la cea de-a doua. În Africa de Sud, acest lucru a început deja."

"Cea mai bună cale de ieșire din pandemie ar fi: mai întâi să te vaccinezi și apoi să te infectezi. Astfel, va exista apoi o protecție imunitară de lungă durată. Combinația dintre vaccinare și infecție este, de fapt, cea mai bună soluție."

În ceea ce privește dezbaterea politică despre vaccinarea obligatorie, fostul responsabil global al OMS pentru gripă spune: "Pentru Omicron, vaccinarea obligatorie vine prea târziu în această iarnă", a concluzionat acesta în podcastul „Bosbach & Rach – Die Wochenester”, potrivit presseportal.de.

 

Record de infectări în Germania: Peste 80.000 de cazuri într-o singură zi

 

Declarațiile virusologului vin în contextul în care Germania a înregistrat pentru prima dată peste 80.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, potrivit cifrelor difuzate miercuri de agenţia naţională de control al bolilor din ţară şi citate de DPA, scrie Agerpres.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat 80.430 de noi cazuri în interval de 24 de ore - în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână.

Incidenţa la şapte zile a crescut și ea, la nivel naţional, deşi datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când au fost înregistrate mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Institutul Robert Koch a anunțat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi înainte. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6.

De asemenea, s-a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel