Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mască de protecție în biserici și preoți vaccinați, în Austria
WhatsApp
Austria a luat mai multe măsuri stricte în lupta cu pandemia de coronavirus. 
Foto: Pixabay

Medicul Alex Todericiu a explicat pentru B1 TV cum merge lumea la biserică în Austria și ce restricții sunt impuse. Acesta a declarat că enoriașii nu sunt întrebați de vaccin, dar trebuie să poarte o mască de protecție FFP2. 

Mai mult, Todericiu a subliniat că preoții trebuie să fie vaccinați, să aibă test COVID negativ sau să fi trecut prin boală. De asemenea, preoții trebuie să respecte distanța față de enoriași. 

”Dacă vă referiți la Austria, cu o mască FFP2, care e o mască puțin mai complexă decât cea folosită de regulă în România, orice cetățean poate să meargă la o slujbă, într-o biserică sau alt locaș de cult. Nu e întrebat când intră în biserică dacă e vaccinat sau nevaccinat. Cine e întrebat, însă, și cine e obligat să fie vaccinat, fie trecut prin boală, fie testat e preotul, respectiv cantorul sau alții care participă (oficiază). Preotul e obligat să mențină distanța de protecție de doi metri. De asemenea, el trebuie să facă așa încât cei prezenți, comunitatea religioasă, să nu-și dea silința și foarte mult timp să cânte. Din cor își mai pot permite patru cetățeni să cânte ceva și în momentul în care preotul ține predica are voie să-și scoată masca, dar când desfășoară alte activități în cadrul liturgic, care presupun o apropiere de cei prezenți în biserică, trebuie să-și pună masca”, a explicat dr. Alex Todericiu.

În bisericile din România nu se solicită în prezent Certificatul verde. 

CITEȘTE ȘI: Preoți români, acuzați că i-au dat afară din biserică pe cei vaccinați anti-COVID și le-au smuls masca enoriașilor

 

Pe adresa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au fost transmise sesizări însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural le-ar fi cerut enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

"Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze", a afirmat Monica Adăscăliţei, citată de Agerpres.

Citește mai multe aici!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel