Astfel de bezele de casă nu sunt doar mult mai gustoase, ci și mai economice decât cele cumpărate din magazin. Sunt delicioase și prietenoase cu bugetul!
Clătite japoneze foarte pufoase, ușor de preparat. Rețeta extrem de simplă care merită încercată!
Pentru sirop:
- banane - 200 g (decojite)
- zahăr - 150 g
- suc de lămâie - 15 ml
- apă - 100 ml
- agar-agar - 10 g
- turmeric - 1/4 linguriță (opțional).
Pentru masa de proteine:
- albușuri - 70 g
- acid citric - 1/4 linguriță
- zahăr - 150 g
- zahăr pudră (pentru decor) - după gust.
Bezele de casă. Rețeta unui desert simplu, rapid și pe placul tuturor
Pregătiți toate ingredientele. Folosiți banane coapte, dulci și parfumate. Albușurile trebuie lăsate la frigider. Turmericul poate fi înlocuit cu un colorant alimentar galben.
Începeți prin a face siropul. Pentru a face acest lucru, turnați zahăr și agar-agar într-o cratiță cu fund gros. Se toarnă apă la temperatura camerei (100 ml), se amestecă. Se lasă să se umfle 8-10 minute.
Folosește un mixer pentru a bate albușurile și apoi adăugați acid citric. Bateți cu un mixer la viteză medie până când apare o spumă pufoasă și stabilă. Aproximativ 3 minute.
Adăugați zahăr vanilat în zahăr și amestecați.
În porții mici, aproximativ o lingură, adăugați zahăr la proteinele bătute, fără a opri mixerul. Bateți la viteză medie până la vârfuri ferme. Aproximativ 5-7 minute. Timpul de batere depinde de puterea mixerului.
Curățați banana. Se rupe în bucăți și se pune într-un castron adânc. Se toarnă sucul de lămâie și se adaugă turmericul. Turmericul va da o nuanță mai galbenă desertului finit. Mixați bananele cu un blender până la omogenizare.
Adăugați piure de banane la agar-agar umflat. Se amestecă cu o spatulă. Pune cratița la foc mare. Amestecând constant, astfel încât agar-agar-ul să nu se așeze pe fund, aduceți masa la punctul de fierbere. Gătiți la același foc 3-4 minute, amestecând continuu. În acest timp, excesul de lichid ar trebui să se evapore din piure și sirop.
Salam de biscuiți cu bezea. O rețetă simplă și ușoară a desertului care ne amintește de copilărie
Apoi scoateți piureul de banane de pe foc. Se lasă să se răcească aproximativ 2-3 minute.
Adaugă piureul la albușurile bătute spumă, continuând să lucrezi cu mixerul la viteză medie aproximativ 2-3 minute. Ar trebui să obțineți o masă stabilă. Masa este bine stabilă atunci când vasul este răsturnat, iar conținutul nu curge afară, ci rămâne pe loc.
Pregătiți o pungă mare din timp. Tăiați colțul pungii pentru a face o gaură mică. Introduceți duza „stea mare” în interior sau pe care o preferați. Umpleți punga cu aluatul.
Pregătiți-vă tava: tapetați-o cu hârtie de copt. Se toarnă masa de proteine, formând un marshmallow cu diametrul dorit. Lăsați la temperatura camerei timp de 1-2 ore sau mai mult (timpul de gătire a marshmallow-ului depinde de rezistența agar-agarului și de umiditatea din cameră).
Atingeți marshmallow cu mâinile, dacă nu se lipește, atunci este gata. Stropiți marshmallows cu zahăr pudră folosind o strecurătoare fină. Marshmallow cu banane este gata!
Poftă bună!
Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News