Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Un strigăt de durere". Marș între 2 Mai și Vama Veche, în memoria celor doi tineri uciși de Vlad Pascu
WhatsApp
"Cu 2 MAI puțini" se numește evenimentul la care au luat parte cei care au vrut să reconstituie traseul parcurs de tinerii care și-au pierdut viața în ziua fatidică. 

Evenimentul, intitulat ''Cu 2 MAI puţini'', îşi propune să reconstituie traseul parcurs de tineri în ziua în care s-a produs tragedia.

Organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook evenimentul.

''În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest. Pornim din Vama Veche şi ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vamă le pasă şi că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz. Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată!'', se arăta în anunţul de chemare la protest postat pe Facebook de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" şi Corupţia Ucide.

"Strigătul de durere"



În ciuda vremii nefavorabile, zeci de tineri au plecat într-un marş al tăcerii din Vama Veche spre 2 Mai. Tinerii au venit cu un banner uriaş pe care apărea poza lui Sebastian cu mesajul ''Cel mai iubit dintre pământeni e acum înger/ Îţi vom face dreptate''.

Prezent la eveniment, Valentin Olariu, tatăl studentului ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a arătat că acest marş este ''un strigăt de durere'', iar ideea a plecat de la prietenii copilului său.

''Este foarte dureros (n.r. - să refac traseul), dar pentru copilul meu fac orice. (...) Suntem foarte supăraţi de ce se întâmplă în justiţia noastră. Suntem foarte supăraţi că ne va judeca iar doamna Ancuţa Popoviciu. Vom merge pe data de 9 (n.r. - mai) fără nicio speranţă şi vom aştepta apelul. (...) Este (n.r. - acest marş) un strigăt de durere. Vom face tot posibilul să ne audă cineva'', a declarat tatăl lui Sebi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel