Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mark Zuckerberg a concediat 11.000 angajați ai Facebook printr-o postare, după mișcarea făcută de Elon Musk la Twitter
WhatsApp
Reducerea numărului de angajați ai Facebook era o mișcare preconizată, dar numărul de concedieri aunțat de CEO-ul Mark Zuckerberg a depășit așteptările.
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit

Meta elimină 11.000 de angajați. Aceasta reprezintă 13% din totalul forței de muncă a companiei. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și CEO al companiei. Nici o conferință, nici o înregistrare video, doar o postare pe blogul companiei. Și nu numai atât. Compania a anunțat, de asemenea, o înghețare a angajărilor până în prima jumătate a anului 2023. În câteva rânduri, Zuckerberg a explicat că, în ultimii ani, planul de angajare a fost prea optimist, mai ales după pandemie.

O mișcare care vine în urma anunțului lui Elon Musk. După o săptămână în calitate de CEO al Twitter, cel mai bogat om din lume a redus jumătate din angajații companiei. 

Mark Zuckerberg a concediat 11.000 angajați ai Facebook printr-o postare, după mișcarea făcută de Elon Musk la Twitter

 

"La începutul pandemiei Covid, lumea s-a mutat rapid în mediul online, iar creșterea rapidă a comerțului electronic a dus la o creștere disproporționată a veniturilor. Mulți oameni au prezis că aceasta va fi o accelerare permanentă care va continua chiar și după sfârșitul pandemiei. Și eu la fel, așa că am decis să ne creștem semnificativ investițiile. Din păcate, nu a fost așa cum mă așteptam. Nu numai că comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, concurența crescută și pierderea semnalelor de publicitate au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam. M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea pentru asta“ este mesajul lui Zuckerberg.

Pe lângă motivele reducerii de personal, Mark Zuckerberg a publicat și o serie de indicații privind modul în care vor fi tratați angajații afectați de concediere. Toți vor primi o indemnizație echivalentă cu 16 săptămâni de muncă, la care se adaugă două săptămâni pentru fiecare an lucrat în cadrul companiei. Pe de altă parte, asigurarea de sănătate pentru angajații concediați și rudele acestora va fi garantată de companie timp de șase luni.

Compania va oferi, de asemenea, ghișee pentru găsirea unui nou loc de muncă și consilieri pentru migranții care riscă acum să își piardă vizele fără un loc de muncă. Angajații vor fi informați cu privire la deciziile privind viitorul lor prin intermediul unui e-mail. Cei care sunt concediați își vor pierde imediat accesul la sistemele companiei "sunt prea multe date sensibile".

Reducerea costurilor: mai puține bunuri imobiliare și mai multe birouri partajate

 

Operațiunea de reducere a costurilor nu se referă doar la personal. În postarea de pe blogul companiei, Meta a explicat că reducerile de costuri vor afecta și alte elemente de cheltuieli, începând cu cele imobiliare: "Pe măsură ce ne reducem amprenta imobiliară, trecem la împărțirea birourilor pentru persoanele care își petrec deja cea mai mare parte a timpului în afara biroului".

Mark Zuckerbg își încheie postarea explicând că Meta are încă o șansă bună pentru viitor: "Cred că astăzi suntem profund subevaluate ca și companie. Miliarde de oameni folosesc serviciile noastre pentru a se conecta, iar comunitățile noastre continuă să crească. Activitatea noastră de bază este una dintre cele mai profitabile din toate timpurile, cu un potențial enorm în fața noastră. De asemenea, conducem dezvoltarea tehnologiei pentru a defini viitorul conexiunii sociale și următoarea platformă de calcul“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel