Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Peste 150.000 de decese de COVID-19, de la începutul pandemiei
WhatsApp
Regatul Unit a înregistrat sâmbătă 313 decese asociate COVID-19, ceea ce ridică la 150.057 numărul total de decese de la începutul pandemiei de coronavirus în această ţară, una dintre cele mai îndoliate din Europa, transmite AFP.
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV
sursa: Wikipedia

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 146.390 de noi cazuri de îmbolnăvire, o cifră în scădere după recordul înregistrat marţi, în timp ce creşte presiunea asupra spitalelor, în plin val de îmbolnăviri atribuite variantei Omicron, foarte contagioasă.

Chiar dacă numărul persoanelor internate în spital este deocamdată mai puţin ridicat (18.454 de persoane sâmbătă) decât în timpul valurilor precedente, presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne foarte puternică.

Potrivit serviciului de sănătate pentru Anglia, NHS England, în 2 ianuarie au fost înregistrate peste 39.000 de absenţe din rândul personalului spitalicesc, angajaţii aflându-se în izolare, fie pentru că s-au infectat cu coronavirus, fie pentru că au intrat în contact cu o persoană infectată, adică 59% mai mult într-o săptămână şi triplu comparativ cu începutul lunii decembrie. Dintre aceştia, peste 4.700 de absenţe s-au înregistrat doar la Londra, care a fost epicentrul noului val de îmbolnăviri.

Guvernul britanic a eliminat testarea obligatorie înainte de intrarea în Anglia

 

Guvernul de la Londra a anunţat miercuri relaxarea începând de vineri a restricţiilor impuse la sosirea în Anglia persoanelor venite din străinătate, restricţii introduse în decembrie după apariţia variantei Omicron a coronavirusului, informează agenţiile internaţionale de presă.

Astfel, începând de vineri de la ora 04:00 GMT, călătorii sosiţi în Anglia nu vor mai trebui să prezinte la intrarea în ţară un test negativ (PCR sau rapid antigen) pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, iar dacă sunt vaccinaţi nu vor mai trebui nici să se izoleze până la aflarea rezultatului unui test PCR negativ efectuat după sosire.

Renunţarea la aceste teste a fost anunţată de premierul Boris Johnson într-o declaraţie în Camera Comunelor, motivând că varianta Omicron a coronavirusului este acum atât de răspândită în ţară încât testarea la sosire nu mai are un impact major în prevenirea înmulţirii infectărilor.

Regulile aplicate călătorilor



Regulile aplicate călătorilor care sosesc în Anglia din străinătate vor reveni astfel începând de vineri la sistemul instituit în octombrie, adică aceştia vor trebui să efectueze un test PCR sau antigen ('lateral flow') în cel mult 48 de ore de la intrarea în Anglia.

Celelalte provincii ale Regatului Unit, respectiv Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, îşi stabilesc propriile reguli. Acestea au instituit la rândul lor în decembrie măsura testării obligatorii cu două zile înaintea călătoriei. Deocamdată, ele nu au anunţat dacă relaxează la rândul lor respectivele măsuri privind testarea celor veniţi în străinătate, dar de obicei aceste provincii urmează exemplul Londrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel