Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Mii de gospodării vor primi până la 500 de lire sterline în numerar pentru costul vieții, în luna ianuarie
WhatsApp
Deoarece Fondul de sprijinire a gospodăriilor este discreționar pentru fiecare consiliu local, suma pe care o puteți primi poate varia, dar mai multe dintre acestea oferă bani gratuiți în valoare de până la 500 de lire sterline pentru a vă ajuta.
Marea Britanie. Mii de gospodării vor primi până la 500 de lire sterline în numerar pentru costul vieții, în luna ianuarie

Mii de gospodării aflate în dificultate ar putea primi în luna ianuarie a acestui an bani și vouchere în valoare de până la 500 de lire sterline pentru a le ajuta să facă față costurilor de trai.

Banii sunt acordați prin intermediul Fondului de sprijinire a gospodăriilor (Household Support Fund), o schemă finanțată de guvern care are ca scop sprijinirea gospodăriilor vulnerabile.

În cadrul acestui program, consiliile locale primesc o sumă de bani pe care o pot distribui după cum consideră necesar, sub formă de numerar gratuit, bonuri de supermarket, sprijin pentru facturile de energie și înlocuirea aparatelor electrocasnice.

O serie de consilii au redeschis procesul de depunere a cererilor pentru Fondul de sprijin pentru gospodării, iar printre acestea se numără Leicester City, Bromley, Colchester, Plymouth și Dudley.

 

Suma pe care o pot primi gospodăriile depinde de ceea ce oferă consiliile locale

 

Deoarece finanțarea este discreționară, suma pe care o pot primi gospodăriile depinde de ceea ce oferă consiliile locale.

În Colchester, rezidenții pot primi sume de bani cuprinse între 200 și 500 de lire sterline, în timp ce Consiliul din Blackpool oferă între 200 și 300 de lire sterline pentru familiile care se califică.

Stockton-on-Tees Borough Council oferă familiilor aflate în dificultate până la 350 de lire sterline în numerar, iar Dudley Council oferă plăți unice de 150 de lire sterline pe care nu trebuie să le returnați.

Consiliul din Plymouth oferă gospodăriilor bonuri de supermarket în valoare de 180 de lire sterline pentru Asda, Morrisons sau Tesco, bonuri de energie în valoare de până la 150 de lire sterline și înlocuirea unor aparate electrocasnice albe esențiale.

Pentru a obține acest ajutor va trebui să solicitați acest fond direct prin intermediul consiliului local, iar cerințele de eligibilitate variază în funcție de locul în care locuiți.

 

Fiecare consiliu își va afișa criteriile pe site-ul său

 

Fiecare consiliu își va afișa criteriile pe site-ul său, astfel încât să puteți verifica dacă puteți solicita ajutorul financiar.

De obicei, acesta tinde să fie evaluat în funcție de capacitatea dvs. financiară de a vă satisface nevoile de bază și, pentru majoritatea consiliilor, va trebui să aveți peste 16 sau 18 ani pentru a depune cererea.

Anumite consilii cer, de asemenea, să fi solicitat mai întâi o formă de prestație de la Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) sau de la HMRC, iar majoritatea vă vor respinge cererea dacă aveți economii.

Veți avea nevoie de numărul dumneavoastră de asigurare națională pentru a depune cererea, precum și de detalii despre componența gospodăriei, veniturile și cheltuielile dumneavoastră. Unele consilii vă vor cere, de asemenea, dovada motivului pentru care aveți nevoie de sprijin.

Fondul de sprijinire a gospodăriilor a fost introdus pentru prima dată în septembrie 2021 și trebuia să funcționeze până la 31 martie 2022, însă, de atunci, a fost prelungit de mai multe ori, iar acum este planificat să se încheie în martie 2024, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel