Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie, în LOCKDOWN TOTAL de săptămâna viitoare: Realitatea COVID-9 a depășit „cel mai rău scenariu“ al specialiștilor
WhatsApp
După Cehia, Franța, Germania și Belgia, care au intrat sau intră în lockdown de săptămâna aceasta, autoritățile din Marea Britanie ar  pregăti de aceleași măsuri dure pentru întreaga țară. Premierul britanic ar urma să facă anunțul la începutul săptămânii viitoare, după ce spciealiștii în Sănătate au constatat că evoluția cazurilor de coronavirus depășește  „cel mai rău scenariu“ calculat de ei.

Surse apropiate premierului britanic au dezvăluit că Boris Johnson ia în calcul instituirea unei noi carantine în Regatul Unit. CNN notează că informațiile au fost confirmate de un consilier guvernamental.

Boris Johnson este așteptat să anunțe săptămâna viitoare un blocaj național după ce consilierii săi științifici i-au spus că este singura modalitate de a salva Crăciunul. Oamenii de știință din  comitetul Sage au prezentat ieri raportul nr. 10 cu cifre sumbre care arată că Covid se răspândește „semnificativ” mai repede decât previziunea lor inițială pentru „cel mai rău scenariu”, potrivit Daily Mail.

Carantina ar putea fi anunțată chiar luni, în cadrul unei conferințe de presă, și ar urma să intre în vigoare miercuri, 4 noiembrie și r putea dura până la 1 noiembrie. Măsurile luate de guvernul de la Londra ar prevede închiderea tuturor magazinelor care comercializează articolele ”neesențiale”. Școlile vor rămâne deschise.

Marea Britanie raportează, în al doilea val COVID, peste 20.000 de noi cazuri de COVID zilnic – vineri, 30 octombrie, au fost 24.405. Numărul total de infectări cu noul coronavirus se apropie în Anglia de 1 milion, conform Worldmeters, iar cel al deceselor a sărit de 46.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel