Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Facturile la energie vor fi înghețate la 2.500 de lire sterline timp de doi ani: Liz Truss dezvăluie un plan "extraordinar"
WhatsApp
Liz Truss a aruncat astăzi zarurile, dezvăluind un plan de 150 de miliarde de lire sterline pentru a îngheța facturile la energie timp de doi ani și pentru a contracara șantajul lui Vladimir Putin.
Marea Britanie. Trei cincimi dintre britanici se luptă deja să țină pasul cu facturile - iar unul din patru se află acum în dificultate financiară / Foto: Unsplash

Admițând că acțiunea sa este "extraordinară", premierul a declarat în fața parlamentarilor că guvernul se angajează să mențină costurile pentru gospodării la 2.500 de lire sterline pe an până în octombrie 2024 - mai puțin de jumătate din nivelul pe care mulți se temeau că îl vor atinge.

 

Majoritatea oamenilor ar trebui să vadă schimbări față de facturile existente în acest an

 

Truss a spus că invazia Rusiei în Ucraina a scos la iveală "defectele" strategiei energetice a Regatului Unit de-a lungul "deceniilor".

'Acesta este momentul să fim îndrăzneți. Ne confruntăm cu o criză energetică globală și nu există opțiuni fără costuri', a spus ea conform Daily Mail. 

Guvernul afirmă că gospodăriile vor economisi în medie 1.150 de lire sterline în următorul an ca urmare a sprijinului - care va fi implementat prin intermediul unor contracte centrale cu furnizorii.

Cu toate acestea, Truss a declarat, de asemenea, că trebuie să existe schimbări pentru a se asigura că țara nu se va mai afla din nou în această situație - cu interdicția de fracturare care va fi abandonată imediat și o nouă eră de explorare a petrolului și gazelor în Marea Nordului. 

 

Truss dorește ca Marea Britanie să devină un exportator net de energie până în 2040

 

Truss a declarat că gazul ar putea ieși din puțurile de fracturare în șase luni și că dorește ca Marea Britanie să devină un exportator net de energie până în 2040.

Un fond va fi creat pentru a-i susține pe cei care folosesc combustibil pentru încălzire, care locuiesc în case de parc sau care sunt conectați la rețelele de termoficare. 

Va exista, de asemenea, un pachet de ajutor pentru întreprinderile care se confruntă cu o catastrofă din cauza creșterii costurilor energiei. 

Acestea vor primi un sprijin "echivalent" pentru cel puțin șase luni, care va funcționa prin intermediul pieței angro de energie. Detaliile acestui element sunt limitate, dar, după perioada inițială, industriile "vulnerabile" ar putea primi ajutor suplimentar. 

Această măsură va elimina incertitudinea care planează asupra a milioane de familii. 

 

Rata inflației IPC ar putea fi redusă cu patru sau cinci puncte procentuale

 

De asemenea, ar putea reduce rata inflației IPC cu patru sau cinci puncte procentuale, reducând presiunea asupra Băncii Angliei de a majora ratele dobânzilor. 

Dar ar putea costa contribuabilii 150 de miliarde de lire sterline - mai mult decât dublul costului schemei de concediu. Truss a declarat despre cancelarul Kwasi Kwarteng că va detalia costurile atunci când va prezenta un buget de urgență la sfârșitul acestei luni. 

Un "grup de lucru pentru energie", după modelul grupului de lucru pentru vaccinuri Covid, este în curs de înființare pentru a negocia contracte pe termen lung care ar putea reduce factura.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel