Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Criza șoferilor de taxi generează temeri. "Este o problemă de siguranță publică"
WhatsApp
După criza șoferilor de camion, Marea Britanie se confruntă cu o alta, a șoferilor de taxi, după ce mai mult de jumătate dintre cei care lucrau în acest sector s-au retras din cauza pandemiei de COVID-19, scrie BBC. Potrivit autorităților, circa 160.000 din cei 300.000 de șoferi de taxi au renunțat la această meserie în ultimul an. 

Mai mult de jumătate dintre șoferii de taxi cu licență nu s-au întors la muncă din pandemie, susțin autoritățile. Mai exact, mulți șoferi au părăsit industria în timpul blocajelor din pandemie, pe măsură ce cererea s-a prăbușit. Lipsa de personal a provocat îngrijorări cu privire la siguranța femeilor, a studenților și a lucrătorilor de noapte care trebuie să ajungă acasă. 

Un șofer de taxi trebuie să se adreseze consiliului local pentru o licență, care poate costa până la 600 de lire sterline pe an. Șoferii trebuie să obțină, de asemenea, un cazier judiciar și să facă un control medical complet. Astfel, întârzierea în eliberarea de licențe și înmatricularea vehiculelor, precum și controalele medicale și cele de cazier pentru șoferi, au dus la ceea ce Asociația de Închiriere de Mașini Private cu Licență (LPCHA) a numit „o furtună perfectă”.

"Aceasta este o problemă națională reală care afectează cetățenii", a declarat Steve Wright, președintele LPHCA. "Am primit apeluri de la Inverness, în Scoția, până în Cornwall, cu oameni care spun că nu găsesc șoferi pentru a ajunge acasă", a declarat el pentru BBC.

 

"Problemă de siguranță publică"

 


În climatul actual, de îngrijorare sporită în ceea ce privește siguranța, în special pentru femei, vestea acestei penurii este deosebit de îngrijorătoare.  Pe măsură ce în multe orașe se formează cozi lungi în așteptarea singurelor taxiuri disponibile, spiritele se încing, iar cei care călătoresc singuri devin și mai vulnerabili.

Lipsa taxiurilor afectează fiecare colț al Regatului Unit. Unele pub-uri din mediul rural raportează deja că clienții sunt descurajați să iasă în oraș când știu că vor avea dificultăți în a ajunge acasă. În orașele mai mari, lipsa de taxi a fost mascată o vreme de servicii precum Uber, dar acum oamenii se confruntă cu curse anulate și suprataxe foarte mari, deoarece șoferii au mai mult de lucru decât pot acoperi în orice moment al zilei.

 

"Activitatea turistică este afectată"

 


Un consiliu care a încercat să rezolve problema lipsei de personal este Torbay, în Devon, unde a fost redus costul licențelor la doar 50 de lire sterline pentru a aduce mai mulți șoferi la volan. "Vedeam cozi masive la taxiuri, iar activitatea turistică era afectată, așa că ne-am gândit că ar fi bine să intervenim", a explicat consilierul Christine Carter.

"În timpul verii, am avut șerifi de taxi pentru a-i ajuta pe oameni, iar de Crăciun vom face acest lucru din nou pentru a fi cât mai sigur posibil".

Cu toate acestea, noua abordare a furnizat până acum doar jumătate din șoferii de care ar fi nevoie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel