Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Armata va livra benzină începând de luni
WhatsApp
Militarii vor începe de luni să livreze benzină în Marea Britanie, a anunțat Guvernul, conform BBC.
Șoferii din Marea Britanie se bat în benzinării

Aproape 200 de militari, dintre care 100 de șoferi, vor oferi un sprijin "temporar" pentru a reduce presiunea asupra benzinăriilor.

Miniștrii au anunțat, de asemenea, că până la 300 de șoferi de cisterne de combustibil din străinătate vor putea imediat lucra în Marea Britanie, până la sfârșitul lunii martie.

Săptămâna aceasta s-au format cozi lungi la benzinării după ce lipsa șoferilor a perturbat livrările de combustibil.

Miniștrii - care au susținut că există suficient combustibil dacă oamenii cumpără cantitățile obișnuite - spun că situația de la benzinării se îmbunătățește.

Dar recunosc că unele părți ale țării sunt mai afectate decât altele.

Armata va livra benzină începând de luni

 

Brian Madderson, președintele Asociației comercianților cu amănuntul de benzină, care reprezintă aproape 5.500 din cele 8.300 de benzinării din Marea Britanie, a declarat că în Scoția, nordul Angliei și în unele părți din Midlands s-a înregistrat o "îmbunătățire clară".

Dar a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că a rămas o "mare problemă" în Londra și în sud-estul Angliei, unde "în orice caz, situația s-a înrăutățit".

El a spus că șoferii militari vor fi de "mare ajutor", dar că este nevoie "imediat" de o "prioritizare a livrărilor la stațiile de carburanți, în special la cele independente".

Madderson a avertizat că șoferii vor vedea o creștere a prețurilor la carburanți săptămâna viitoare, dar din cauza "factorilor globali" și nu din cauza profitorilor.

În plus față de cei 300 de șoferi de cisterne de combustibil cărora li se permite să lucreze temporar în Marea Britanie, se oferă vize temporare și celor 4.700 de șoferi de transport de alimente care pot sosi de la sfârșitul lunii octombrie și pleca până la 28 februarie 2022.

Vize sunt oferite altor 5.500 de lucrători în domeniul avicol care pot veni de la sfârșitul lunii octombrie și pot rămâne până la 31 decembrie.

Anterior, guvernul a declarat că aceste vize temporare vor dura până în ajunul Crăciunului, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel