Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie ar putea urma exemplul Germaniei, oprind apa caldă și încălzirea centrală în clădirile publice și reducând intensitatea iluminatului stradal
WhatsApp
Ar putea fi forțată Marea Britanie să stingă luminile ca Germania? Experții avertizează că Marea Britanie ar putea fi nevoită să reducă intensitatea iluminatului stradal și să interzică apa caldă în clădirile publice, deoarece milioane de familii se confruntă cu facturi de energie paralizante după ce Rusia a blocat aprovizionarea cu gaz.
Marea Britanie ar putea urma exemplul Germaniei, oprind apa caldă și încălzirea centrală în clădirile publice și reducând intensitatea iluminatului stradal / Foto: Unsplash

Berlinul a aruncat în întuneric peste noapte aproximativ 200 de monumente istorice și clădiri municipale, precum catedrala orașului, Palatul Vechi și Palatul Charlottenburg, deoarece orașul stinge reflectoarele pentru a economisi energie electrică.

Hanovra a tăiat apa caldă din clădirile publice, piscinele și sălile de sport, a stins luminile din muzee și a lăsat fântânile să se usuce. Unitățile mobile de aer condiționat și aerotermele sunt acum interzise în clădirile municipale - și, deși încălzirea va fi permisă din octombrie până în martie, aceasta va fi permisă doar pentru a atinge o temperatură de 20C în cameră.

 

Germania a redus drastic consumul de energie

 

Alte orașe reduc acum intensitatea iluminatului stradal - cum ar fi Weimar, unde acesta se aprinde cu o jumătate de oră mai târziu; Mainz, unde iluminatul stradal a fost redus la jumătate; și Augsburg, care ia în considerare oprirea unor semafoare. 

Primarul orașului Hanovra a declarat că a fost nevoit să reducă consumul de energie cu 15% din cauza unei "penurii iminente de gaz". Gazprom, furnizorul de stat al Rusiei, a întrerupt fluxul de gaz din conducta Nord Stream 1, ca parte a încercării lui Vladimir Putin de a pune capăt sprijinului european pentru Ucraina. În iunie a redus fluxul cu două cincimi, iar săptămâna aceasta l-a redus la 20% din capacitate. 

Germanii au fost avertizați de creșteri mari ale facturilor lor la energie, pe măsură ce efortul Rusiei de a opri gazul se întețește. De asemenea, familiile britanice se confruntă cu creșteri paralizante; experții au subliniat că și întreprinderile britanice sunt supuse unei presiuni uriașe.

 

Marea Britanie ar putea urma exemplul Germaniei

 

Întrebat dacă faptul că Marea Britanie, urmând exemplul Germaniei în ceea ce privește clădirile publice, ar putea afecta prețurile plătite pentru energie la iarnă, Robert Buckley de la analiștii energetici Cornwall Insight a declarat că "la limită ar putea face o diferență".

Buckley a declarat în această dimineață la emisiunea Today de la BBC Radio 4: "Cred că ceea ce ați ridicat este un punct de vedere foarte bun și suntem în pericol de a ne confrunta cu acest tip de lucru involuntar, deoarece există, de asemenea, un cost al afacerilor în timpul unei crize aici, din cauza acestor creșteri ale costurilor energiei.

Vom intra într-o perioadă în care prețurile la energie pentru întreprinderi pot fi de cinci, șase, șapte ori mai mari decât au fost în trecut - și se va ajunge la situația în care întreprinderile nu-și vor mai permite să funcționeze și, de fapt, întreprinderile ar putea decide să nu mai încălzească piscinele sau orice altceva.”

 

Gospodăriile din Marea Britanie vor beneficia de o reducere de peste 60 de lire sterline din facturile de energie în fiecare lună pe durata iernii

 

Guvernul a dezvăluit astăzi detaliile pachetului său de sprijin pentru costul vieții, iar gospodăriile din Marea Britanie vor beneficia de o reducere de peste 60 de lire sterline din facturile de energie în fiecare lună pe durata iernii.

Banii, care fac parte dintr-un pachet anunțat în luna mai a acestui an, vor fi plătiți în șase tranșe pe parcursul a șase luni pentru aproximativ 29 de milioane de gospodării.

Gospodăriile vor beneficia de o reducere de 66 de lire sterline din facturile de energie în lunile octombrie și noiembrie și de 67 de lire sterline între decembrie și martie, a precizat guvernul.

Vestea marchează primul detaliu privind modul în care va fi plătit sprijinul de 400 de lire sterline pe care cancelarul de atunci, Rishi Sunak, l-a anunțat în luna mai pentru a-i ajuta pe oameni să treacă peste criza costului vieții.

 

Facturile ar putea ajunge la 3.420 de lire sterline pe an din octombrie, înainte de a crește și mai mult în ianuarie

 

Sprijinul, care a venit, de asemenea, alături de eforturi mai bine direcționate pentru gospodăriile cele mai defavorizate, a venit ca răspuns la previziunile potrivit cărora facturile la energie vor crește până la 2.800 de lire sterline pentru o gospodărie medie în octombrie.

De atunci însă, previziunile au devenit și mai sumbre, iar firma de consultanță BFY consideră că facturile ar putea ajunge la 3.420 de lire sterline pe an din octombrie, înainte de a crește și mai mult în ianuarie.

Maureen Fildes de la National Energy Action (NEA), organizația națională de caritate pentru combaterea sărăciei de combustibil, a declarat că organizația aude multe îngrijorări din partea persoanelor care folosesc contoare cu plată anticipată și contoare de credit.

'Există multe temeri cu privire la modul în care oamenii vor supraviețui în timpul iernii', a declarat ea în această dimineață la programul Today de la BBC Radio 4.

Fildes a declarat că clienții cu plata anticipată vor primi vouchere lunare ca parte a reducerii de 400 de lire sterline, dar a spus că acest lucru poate cauza probleme.

Ea i-a îndemnat pe oameni să se asigure că datele de contact cu furnizorul lor sunt actualizate și să nu ignore nicio scrisoare care vine de la furnizorul lor.

 

Cei care plătesc energia electrică prin intermediul unui contor de electricitate casnic, prin credit standard, card de plată și debit direct vor primi o deducere automată din facturile lor

 

Clienții care utilizează contoare tradiționale cu plată anticipată vor primi vouchere de reducere a facturii de energie în prima săptămână a fiecărei luni, emise prin SMS, e-mail sau poștă.

Cancelarul Nadhim Zahawi a declarat că această reducere "face parte din ajutorul nostru de 37 de miliarde de lire sterline pentru gospodării, inclusiv 8 milioane de gospodării dintre cele mai vulnerabile care primesc un sprijin direct de 1 200 de lire sterline pentru a face față costului vieții".

Anunțul vine după ce campionul consumatorilor Martin Lewis, fondatorul MoneySavingExpert, a declarat că premierul și candidații la conducerea conservatoare Liz Truss și Rishi Sunak trebuie să convină asupra unui pachet de măsuri pentru a ajuta consumatorii.

El a spus că "guvernul zombie" al lui Boris Johnson nu reușește să abordeze criza cauzată de creșterea facturilor la energie și a avertizat că deciziile privind sprijinul nu pot fi amânate până când succesorul domnului Johnson va fi în funcție.

 

Modelul pe care îl folosește ESO presupune că Marea Britanie ar trebui să fie capabilă să țină luminile aprinse în timpul iernii

 

Dar este posibil să fie o iarnă cu probleme. În prezent, gazoductul Nord Stream 1, care aduce gazul rusesc în Europa, funcționează doar la 20% din capacitatea sa maximă.

Fluxurile rusești către Europa au fost reduse de când această țară a lansat o invazie la scară largă în Ucraina în februarie.

Acest lucru i-a determinat pe unii să se îngrijoreze cu privire la faptul că nu va exista suficient gaz pentru toată iarna. O mare parte din energia electrică din Marea Britanie provine din gaz, astfel că orice lovitură serioasă în aprovizionarea cu gaz ar putea avea un impact asupra disponibilității energiei electrice.

Cu toate acestea, modelul ESO presupune "condiții normale de piață" și că nu există nicio întrerupere a aprovizionării cu combustibil a centralelor electrice și că Regatul Unit poate cumpăra electricitate din Europa atunci când este nevoie, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel