Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu mesaj către USR-PLUS: Mă, secăturilor, voi faceți un șantaj ordinar!
WhatsApp
Președintele PSD, Marcel Ciolacu și-a ieșit din fire, duminică seara, și le-a transmis un mesaj dur celor din USR PLUS în plină criză politică în încercarea de a da jos guvernul condus de Florin Cîțu.

”Cum crește PSD-ul în sondaje, cum apare asta cu PSD-iștii sunt securiști sau că suntem blat cu Iohannis. Păi de ce să fiu eu blat cu Iohannis, ce-mi poate da mie Iohannis? N-am dosare penale, n-am furat! De să fac blat cu Iohannis? A ieșit nu știu ce lider USR supărat că noi nu-i votăm moțiunea de cenzură să spună că Ciolacu trebuie să demonstreze că nu este blat cu Iohannis și să voteze. Mă, secăturilor, păi voi faceți un șantaj ordinar. S-au prins oamenii, v-au luat jucăria că ați pus labele pe justiție și acum sunteți supărați. Ce blat să am eu cu Iohannis? N-am vorbit cu Iohannis, nu am discutat cu el, o să cer la companiile de telefonie mobilă să pună desfășurătorul la dispoziție, nu știu.”, a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea Subiectiv, la Antena 3.

 

”Avem un singur glonț”

 

Marcel Ciolacu a spus cu subiect și predicat că PSD va vota moțiunea de demitere a Guvernului Cîțu inițiată de USR PLUS și AUR, dacă aceasta ajunge pe ordinea de zi.

"Dacă moţiunea USR-AUR va ajunge la vot în plen, PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul. Vom merge până la capăt, la anticipate. Dacă moțiunea alianței USR PLUS-AUR nu ajunge în plen, suntem dispuşi să discutăm, să semneze moţiunea noastră şi o depunem în 10 minute. Guvernul Cîţu e deja plecat. Indiferent de toată această mascaradă suportată de toţi românii, Guvernul Cîţu pleacă. PSD-ul va participa de BPR-ul de luni“, a precizat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce nu iniția PSD-ul demiterea guvernului, Marcel Ciolacu a spus: ”Avem un singur glonț într-o legislatură. Dacă îl folosim trebuie să fim siguri că are și un rezultat. Ori, mai sunt patru luni și se poate întâmpla orice”. 

 

PSD boicotează cvorumul în Birourile Permanente Reunite

 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că dacă PSD va boicota în continuare întrunirea cvorumului Birourilor Permanente Reunite, se va amâna momentul în care se derulează procedurile legate de moţiunea de cenzură. PSD poate amâna momentul moțiunii de cenzură, spune Orban. 

"PSD sigur că dacă va boicota în continuare cvorumul la Birourile Permanente Reunite se amână momentul în care se derulează procedurile legate de moţiune. Dar există un act de voinţă a unui număr de minim de 25% dintre deputaţi şi senatori, care au depus o moţiune de cenzură şi, de regulă, dacă ne uităm la procedurile parlamentare, procedurile s-au derulat conform Constituţiei şi conform regulamentului şedinţelor comune (...). Vom convoca o nouă şedinţă a BPR, sper să nu fim nevoiţi să ajungem la Curtea Constituţională a României. Nu cred că se poate genera un blocaj, adică să poată fi blocată o moţiune de cenzură care reprezintă actul de voinţă al unor parlamentari, fiindcă fiecare parlamentar are în spate cetăţenii pe care îi reprezintă prin votul care a fost acordat acestor parlamentari. Dar democraţia românească este plină de... se creează precedente", a arătat Ludovic Orban, transmite Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel