Plăcinta Mannik este foarte populară, deoarece - pe lângă gustul său minunat - este, de asemenea, foarte simplă de preparat.
- dulceață de lămâie - 300 de grame
- griș - 100 de grame + pentru stropirea tăvii
- ouă - 3 mari
- zahăr - 2 linguri (30 de grame)
- nuci sau migdale tocate - 30 de grame
- rom - 2 linguri
- sare - 1 praf
- unt sau ulei pentru ungerea formei.
Pentru început, pregătiți ingredientele necesare pentru plăcinta de griș cu gem. Apoi, separăm albușurile de gălbenușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se dizolvă complet. Separat, bate albușurile cu sare până se formeaza o spumă stabilă pufoasă.
Adăugați gem la gălbenușuri. Se adaugă romul și nucile sau migdalele tocate, grișul și se amestecă. Adăugați albușurile bătute spumă în aluatul rezultat. Amestecă ușor aluatul până se omogenizează.
Se toarnă aluatul de placintă cu dulceață într-o formă unsă cu unt sau ulei și presărată cu griș. Coaceți plăcinta Mannik cu gem și nuci într-un cuptor preîncălzit la 180-190 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
Se răcește plăcinta cu gris finită cu dulceață și se servește cu ceai. Bucură-te de masa ta!
„Cartofi” din griș cu pudră de cacao, fără cuptor! Un dulce delicios din câteva mișcări
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta tradițională de Mannik, ar putea să vă placă și cea de Mălai dulce cu fructe. Rețeta secretă a unei prăjituri minunate, pe placul tuturor.
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News