Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Maia Sandu: Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace
WhatsApp
Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace, a declarat duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj transmis în ajunul zilei de 9 mai, când în Republica Moldova sunt sărbătorite "Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei" şi "Ziua Europei", transmite Deschide.md.

Sursa citată menţionează că lidera de la Chişinău a publicat şi un video despre vizite la doi veterani de război, Ioil Lupaşco din satul Slobozia-Duşca (raionul Criuleni) şi Evghenia Pancişchina din Chişinău.

Pe de altă parte, Deschide.md aminteşte că preşedintele rus Vladimir Putin a adresat un mesaj preşedinţilor mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar şi republicilor separatiste din Ucraina (Doneţk şi Lugansk) şi Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), pe care îi felicită cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Reporterii Deschide.md au contactat-o pe Sorina Ştefîrţă, consilier pentru comunicare publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui R.Moldova, pentru a afla dacă şi Maia Sandu i-a trimis lui Putin un mesaj similar de felicitare. "Preşedinţia nu a expediat nimănui astfel de mesaje", a fost răspunsul primit.

 

 

Maia Sandu în vizită la o veterană de război pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate 

 

„Am vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Doamna Evghenia s-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală, a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lângă Leningrad.

După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. O cunosc și o respectă sute de familii din Moldova. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfârșitul lui. Pentru ei, onorând munca și curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, avem obligația să păstrăm pacea.”, a transmis preşedinta Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel