Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe landuri din Germania renunță la carantina pentru COVID-19. Ministrul federal se opune: „Un moment nepotrivit!“
WhatsApp
Germania se îndreaptă către un val de cazuri COVID-19 iarna aceasta, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, după ce a criticat planurile a patru landuri în vederea relaxării reglementărilor privind carantina persoanelor infectate, informează Reuters.

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a criticat planurile mai multor state federale de a ridica cerința de izolare pentru persoanele infectate cu Corona. "Acest lucru vine într-un moment nepotrivit și nu întrunește aprobarea guvernului federal", a declarat vineri politicianul SPD la Berlin.

Lauterbach, care se teme de o creştere a numărului de cazuri, a spus: ''Apoi vom avea un val şi mai puternic decât am anticipat deja şi suntem în pragul unei variante şi mai infecţioase''.

Administraţiile regionale ale landurilor Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Hessa şi Schleswig-Holstein nu au obţinut aprobarea guvernului federal, a adăugat Lauterbach în marginea unei şedinţe parlamentare.

Aceste landuri, în care trăiesc două cincimi din populaţia ţării, au anunţat vineri dimineaţă într-o declaraţie comună că intenţionează să renunţe la perioada de cinci zile de carantină în vigoare la nivel naţional, ceea ce înseamnă că persoanele testate pozitiv, dar care se simt bine, nu trebuie să rămână izolate la domiciliu dacă poartă mască.

Bavaria, un land din sudul Germaniei, urmează să-şi schimbe regulile de miercurea viitoare, potrivit Agerpres.

Sunt oamenii presați să meargă la muncă infectați?

 

Fundația germană pentru protecția pacienților a criticat, de asemenea, sfârșitul planificat al izolării obligatorii. Izolarea obligatorie previne răspândirea nestingherită a virusului, a declarat vineri, la Dortmund, Eugen Brysch, membru al consiliului de administrație: "Protejează împotriva suferinței și a morții", a subliniat el, citat de nrd.de.

"De asemenea, nu există niciun motiv medical pentru a renunța acum la cerința de izolare", mai spune Lauterbach. Sunt aproximativ 1.000 de decese din cauza covurluiului pe săptămână, spune el, ne confruntăm cu un "val de iarnă probabil sever" și suntem "în ajunul unei variante mai contagioase". Prin urmare, susține Lauterbach, nu era cu adevărat responsabil să se elimine cerința de izolare. El a adăugat că locul de muncă trebuie să rămână sigur și că trebuie să se evite ca oamenii să fie forțați să lucreze infectați.

Persoanele fără simptome pot transmite virusul

 

Ministrul Sănătății din Saxonia Inferioară, Daniela Behrens (SPD), critică, de asemenea, în mod clar, eliminarea anunțată a izolării obligatorii pentru persoanele infectate cu Corona. "Cred că este fundamental greșit din punct de vedere epidemiologic să renunțăm la obligația de a izola persoanele infectate cu Corona în mijlocul celei de-a treia toamne pandemice. Chiar și persoanele care nu prezintă simptome pot continua să fie purtătoare ale virusului și să infecteze alte persoane", a declarat vineri Behrens. Ministrul a subliniat: "Prin urmare, Saxonia Inferioară va respecta regula simplă: oricine este infectat cu Corona rămâne acasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel