Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe comunităţi autonome din Spania au anunţat scăderi de impozite pentru anul viitor
WhatsApp
În Spania, mai multe comunităţi autonome au anunţat scăderi de impozite pentru anul viitor şi măsuri economice imediate pentru combaterea efectelor crizei

Cine are venituri sub 60.000 de euro pe an va plăti un impozit mai mic. Deducerea este graduală. De exemplu, conform calculelor făcute chiar de autorităţi, pentru un venit anual de 10.000 de euro va plăti 100 de euro mai puţin impozit, iar cine are 30.000 va avea o reducere de 67 de euro. Această măsură este aplicată punctual în comunitatea valenciană.

Mai multe comunităţi autonome din Spania au anunţat scăderi de impozite pentru anul viitor

 

În plus, aici fiecare cetăţean va avea o bonificaţie de 10% pentru impozitele şi taxele percepute diferitelor categorii, precum cel pentru locuinţă sau taxele de grădiniţă, în cazul familiilor cu copii mici; reducere vor primi şi cei care au credite ipotecare.

Ca măsură imediată, transportul public devine gratuit pentru toţi cei sub 30 de ani, cu scopul de a uşura povara financiară cauzată de scumpirea combustibilului.

Galicia, Andalusia, Catalonia şi Comunitatea Madrid, adică peste jumătate din întregul regat, au anunţat măsuri similare, în special în ceea ce priveşte reducerea impozitelor. Iniţial, guvernul central s-a opus gesturilor fiscale independente ale regiunilor.

Faptul că acestea sunt guvernate de partidul aflat în opoziţie faţă de executiv condus de Pedro Sánchez a pus sub semnul electoral întreaga discuţie. Însă, marţi, prin gestul socialistului Ximo Puig, preşedintele Comunităţii Valenciene, Madridul arată deschidere faţă de aplicarea reducerilor la nivel naţional. O decizie este aşteptată chiar în această săptămână, potrivit Rador.

 

Lucian Bode: "Cerem dublă cetățenie pentru emigranții români, în special pentru cei născuți în Spania"

 

Ministrul de Interne al României, Lucian Bode s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu Fernando Grande-Marlaska, omologul său spaniol, pentru a discuta despre cooperarea polițienească și controlul fluxurilor migratorii. În timpul petrecut în Spania, Bode a acordat un interviu publicației spaniole 20minutos în care a vorbit inclusiv despre dubla cetățenie pentru emigranții români, în special pentru cei născuți în Spania.

Ministrul de interne al României, Lucian Nicolae Bode, s-a aflat săptămâna trecută la Madrid, unde s-a întâlnit cu omologul său spaniol, Fernando Grande-Marlaska, și cu comandanții Poliției Naționale și ai Gărzii Civile. Trecuseră 15 ani de când o persoană în poziția sa nu mai vizitase Spania, iar întâlnirile lor au atestat o cooperare polițienească formată din echipe mixte pe care Bode o descrie ca fiind "foarte fructuoasă" și care a dat rezultate în dezmembrarea rețelelor criminale dedicate jafurilor și traficului de persoane. 

Bode: "Așteptăm intrarea României în spațiul Schengen al UE în acest semestru. Sprijinul Spaniei este total"

 

Cele două țări au programat un summit bilateral până la sfârșitul anului, care va confirma o colaborare care se vede în activitatea comună la nivel tehnic și în invitația lui Bode adresată lui Grande-Marlaska de a vizita România.

Tocmai această bună relație între Madrid și București l-a determinat pe ministrul român să ceară guvernului spaniol să asculte cererile marii comunități românești - peste un milion de persoane - de a avea acces la dubla cetățenie, în special pentru a doua generație. La rândul său, Bucureștiul este recunoscător Madridului pentru sprijinul ferm acordat pentru a finaliza aderarea la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului, ceea ce ar duce la desființarea definitivă a frontierelor dintre România și restul UE.

Citește continuarea AICI. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel