Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Madridul a intrat în STARE DE ALERTĂ. Se revine la RESTRICȚII. Sanchez: „Trebuie să protejăm sănătatea publică ACUM”
WhatsApp
Pedro Sánchez îi comunică lui Isabel Díaz Ayuso că impune starea de alertă de la Madrid: „Trebuie să protejăm sănătatea publică acum”.

Șeful Guvernului, Pedro Sánchez, i-a comunicat președintelui Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, că Guvernul va declara de astăzi  starea de alertă la Madrid, au informat surse ale Executivului, citate de La Vanguardia.

Potrivit unor surse din Moncloa, în conversația pe care am avut-o ambii, Ayuso i-a cerut lui Sánchez mai mult timp pentru a decide între opțiunile pe care Guvernul le-a pus pe masă după ce Înalta Curte de Justiție din Madrid (TSJM) a decis înlăturarea restricțiilor. Dar șeful executivului a răspuns că sănătatea publică trebuie protejată acum și că starea de alertă va fi aprobată la Madrid.

Sánchez și Ayuso au convenit că în următoarele 15 zile echipele vor continua să discute despre scenariile de evitare a infecțiilor masive cu coronavirus în  Madrid.

Poliția și Garda Civilă vor controla ieșirile din Madrid începând cu ora locală 15:00. Poliția Națională și Garda Civilă vor desfășura controale începânddin această după-amiază pentru a monitoriza respectarea restricțiilor de mobilitate impuse. Potrivit unor surse polițienești, dispozitivul de securitate pentru aplicarea restricțiilor de mobilitate este gata.

„Vom cere în fiecare zi ridicarea stării de alertă“

 

Comunitatea Madrid consideră că este „greu de înțeles” de ce Guvernul lui Pedro Sánchez a decis să declare starea de alertă atunci când datele coronavirusului din Madrid „susțin” măsurile Executivului regional. "Nu suntem stabili, suntem în scădere în ceea ce privește infecțiile, internările  și în capacitatea de la ATI"

Ministrul Sănătății din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, a subliniat că guvernul madrilen condus de Isabel Díaz Ayuso va cere „în fiecare zi care trece” ca Executivul lui Sánchez să ridice starea de alertă la Madrid „cu datele care ne susțin”.

Escudero a prezentat la conferința de presă propunerea guvernului de la Madrid de combatere a pandemiei la nivel regional: restricționarea mobilității în 51 de zone, cu criterii care sunt mai dure decât înainte, în contextul în care rata de infectare este sub de 1.000 de cazuri la 100.000 locuitori, respectiv la 750, potrivit La Vanguradia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel