Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Macron vrea să sporească producţia de energie regenerabilă a Franţei ''de două ori mai repede''
WhatsApp
Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că vrea să accelereze semnificativ extinderea sectorului energiilor regenerabile, relatează DPA.
Macron vrea să sporească producţia de energie regenerabilă a Franţei ''de două ori mai repede'' / Fotografie creată de Marshall Reyher, de la Pexels

"Vreau ca proiectele din domeniul energiei regenerabile să fie realizate de două ori mai repede", a spus Macron la inaugurarea oficială a primului parc eolian francez în mare de lângă Saint-Nazaire.

El a spus că legile trebuie adaptate şi procedurile accelerate pentru a produce energie verde mai rapid.

"Vecinii noştri au fost mult mai rapizi decât noi", a spus Macron, referindu-se la alte state care şi-au mărit producţia de energie eoliană mai rapid.

 

Franţa vrea să creeze circa 50 de parcuri eoliene în mare



Până în 2050, Franţa vrea să creeze circa 50 de parcuri eoliene în mare, cu o capacitate de 40 de gigawaţi, a spus el.

Primul parc eolian din largul coastei Saint-Nazaire, în vestul Franţei, va acoperi nevoile de electricitate a circa 300.000 de persoane, cu 80 de turbine eoliene cu o capacitate de 162 megawaţi.

Macron vrea să extindă şi producţia de energie eoliană pe teritoriul ţării, aceasta fiind generată în prezent în doar câteva regiuni din Franţa.

 

Sectorul nuclear urmează să se dezvolte în Franţa



În acelaşi timp, Macron a confirmat că intenţionează să extindă şi sectorul nuclear în Franţa, cu saşe până la opt noi centrale planificate.

"Exclusiv regenerabile sau exclusiv nuclear nu funcţionează", a spus Macron, conform Agerpres.

El a prezentat pentru prima dată strategia duală a Franţei într-un discurs privind politica energetică din februarie.

Cu cele 56 de centrale nucleare aflate pe teritoriul său, Franţa este al doilea cel mai mare generator de energie nucleară din lume, după SUA.

Vezi și

Potențialul de gaze din Marea Neagră este uriaș, dar este nevoie de reglementări pentru a accelera dezvoltarea

 

Potențialul pentru noi descoperiri de gaze în Marea Neagră din România este uriaș, dar guvernul trebuie să îmbunătățească reglementările pentru a accelera dezvoltarea, au declarat joi cei mai importanți producători de gaze din țară.

Producătorii de gaze, inclusiv OMV Petrom (ROSNP.BX), controlat majoritar de compania austriacă OMV (OMVV.VI), au petrecut 15 ani și miliarde de dolari pregătindu-se să exploateze cantitatea de gaze din Marea Neagră, estimată la 200 de miliarde de metri cubi în România, dar au fost opriți brusc de schimbările fiscale și de reglementare.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel