Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Macron trebuie să "facă o pauză" în privința reformei pensiilor din Franța, spun sindicatele
WhatsApp
Sindicatele din Franța au făcut apel marți la președintele Emmanuel Macron să "ia o pauză" în ceea ce privește planurile sale de creștere a vârstei legale de pensionare, în contextul în care a început o nouă rundă de demonstrații și greve, iar autoritățile au desfășurat mii de polițiști.
Macron trebuie să "facă o pauză" în privința reformei pensiilor din Franța, spun sindicatele

Milioane de oameni au manifestat, în mare parte pașnic, și s-au alăturat grevelor de la jumătatea lunii ianuarie pentru a-și arăta opoziția față de planurile lui Macron de a-i face pe cei mai mulți dintre ei să muncească încă doi ani până la 64 de ani.

Dar frustrarea publică a evoluat într-un sentiment anti-Macron mai larg.

 

Protestele s-au intensificatProtestele s-au intensificat de când guvernul a folosit puteri constituționale speciale pentru a ocoli parlamentul cu privire la votul final asupra proiectului de lege privind pensiile, în urmă cu aproape două săptămâni, aducând scene de haos care amintesc de tulburările provocate de susținătorii mișcării vestelor galbene în timpul primului mandat de președinte al lui Macron.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat luni că autoritățile au observat o tendință de creștere a violențelor îndreptate împotriva statului și că anticipează un "risc foarte grav pentru ordinea publică" la demonstrațiile așteptate în orașe precum Paris, Lyon, Nantes și Bordeaux.

În total, 13.000 de polițiști vor fi desfășurați în timpul protestelor pe parcursul zilei, mai mulți ca niciodată, a declarat Darmanin.

 

Autostrăzile din mai multe orașe franceze au fost blocate marți dimineațăAutostrăzile din mai multe orașe franceze au fost blocate marți dimineață, iar grevele din sectoarele transporturilor, aviației și energiei au continuat să perturbe părți din infrastructura publică.

Aproximativ 17% din toate stațiile de carburanți din Franța aveau cel puțin un produs lipsă începând de luni seară, a declarat asociația petrolieră franceză UFIP, citând date ale Ministerului francez al Energiei.

Sindicatul studenților UNEF a declarat că au fost blocate, de asemenea, intrările în aproximativ 20 de universități, inclusiv Sciences Po și părți din Sorbona din Paris, precum și instituții din Lyon, Nisa și Toulouse.

Laurent Berger, șeful celui mai mare sindicat din Franța, CFDT, l-a îndemnat pe Macron să arate "un gest de liniște" pentru a calma lucrurile.

"Este necesar să se dea o pauză la această măsură", a declarat Berger, în remarci care au fost reluate de Philippe Martinez, de la sindicatul CGT, în timp ce ambii lideri au sugerat ca Macron să numească mediatori pentru acest conflict.

 

Au existat mai multe discuții între liderii sindicali și guvern în ultimele zileBerger a declarat că au existat unele încercări de discuții între liderii sindicali și guvern în ultimele zile - care au eșuat.

Macron, care a promis că va realiza o reformă a sistemului de pensii în ambele sale campanii prezidențiale, spune că această măsură este necesară pentru a menține echilibrul finanțelor țării. Sindicatele și partidele de opoziție spun că există și alte modalități de a face acest lucru.

Între timp, poliția se pregătea pentru mai multe proteste.

Laurent Nunez, președintele Prefecturii de Poliție din Paris, a declarat pentru postul de radio France Inter că agențiile de securitate cred că mai multe persoane cu intenții violente s-ar putea alătura protestelor și că poliția trebuie să fie pregătită.

"Vorbim despre indivizi care adesea sunt monitorizați de serviciile de informații... și suntem foarte vigilenți în ceea ce privește prezența lor", a declarat Nunez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Astrosens.ro
09 iun 2023, 18:44
DCBusiness.ro
10 iun 2023, 18:49
ParintiSiPitici.ro
10 iun 2023, 20:54
DCNews.ro
10 iun 2023, 21:34
Spectacola.ro
10 iun 2023, 10:16
RadioDCNews.ro
10 iun 2023, 09:31
DCBusiness.ro
10 iun 2023, 18:49
DefenseRomania.ro
05 iun 2023, 11:08
DCMedical.ro
08 iun 2023, 09:47
DefenseRomania.ro
05 iun 2023, 11:08
DCMedical.ro
08 iun 2023, 09:47
Spectacola.ro
10 iun 2023, 10:16
Astrosens.ro
09 iun 2023, 18:44
DCNews.ro
10 iun 2023, 21:34
RadioDCNews.ro
10 iun 2023, 09:31
ParintiSiPitici.ro
10 iun 2023, 20:54