Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Macron se gândește la „noi sancțiuni europene” împotriva Rusiei pentru anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene
WhatsApp
Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat duminică să "conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni" împotriva Rusiei, după anexarea de către aceasta a patru regiuni ucrainene, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP.
Macron va discuta cu Vladimir Putin despre problemele de securitate din Ucraina, după ce se consultă cu şeful AIEA

În timpul unei discuţii la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şeful statului francez a condamnat din nou în mod ferm anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

"El a reafirmat hotărârea Franţei de a ajuta Ucraina să-şi recâştige deplina suveranitate şi integritate teritorială, şi să conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni", continuă comunicatul.

 

UE a reacţionat miercuri la anexarea celor patru regiuni ucrainene



UE a reacţionat miercuri la anexarea celor patru regiuni ucrainene ocupate total sau parţial de Moscova, propunând în special plafonarea preţului la petrolul rus şi adăugarea de noi restricţii în schimburile comerciale cu Moscova.

Ucraina a condamnat sâmbătă "detenţia ilegală" a directorului general al centralei nucleare Zaporojie (sud), Igor Muraşov, arestat vineri de Rusia, care controlează situl, în baza unui motiv încă necunoscut.

 

Macron a condamnat la rândul său această arestare



Emmanuel Macron a condamnat la rândul său această arestare şi, împreună cu Zelenski, "a subliniat urgenţa pe termen scurt de a permite rotaţia personalului ucrainean ce asigură funcţionarea şi siguranţa instalaţiilor" de la centrală, conform Agerpres.

Vezi și

Comisia Europeană cere statelor UE să înăsprească condiţiile de intrare pentru cetăţenii ruşi

 

Comisia Europeană le-a cerut vineri statelor UE să fie mai restrictive în acordarea de vize pentru cetăţenii ruşi şi să intensifice controlul frontierelor, în timp ce mii de ruşi încearcă să-şi părăsească ţara pentru a se pune la adăpost de mobilizarea parţială decretată de preşedintele Vladimir Putin, transmite AFP.

''O viză valabilă nu va mai fi de ajuns pentru a intra în UE. Autorităţile de frontieră vor trebui să efectueze controale de securitate suplimentare'' în cazul cetăţenilor ruşi, a indicat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Aceste noi ''orientări'', transmise de Bruxelles statelor UE, ''se referă numai la vizele de scurt sejur şi la controalele la frontiere, nu şi la azil. Azilul rămâne un drept fundamental'', a adăugat comisarul european.

''Ca urmare a noului context de securitate, statele membre sunt invitate să reexamineze vizele deja acordate'' cetăţenilor ruşi, a mai cerut reprezentanta Comisiei Europene.

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel