Pe lângă celebrele macaroane cu brânză, care dacă nu se terminau când erau pregătite, a doua zi deveneau budincă de macaroane cu brânză, la cuptor, o altă rețetă cu paste din copilăria noastră a fost cea cu macaroane sau penne cu nucă. Rapid, ieftin și gustos.
Un desert foarte simplu și ușor de preparat, gata în doar câteva minute.
Ingrediente:
nucă;
pesmet;
zahăr;
unt;
esență de rom;
scorțișoară;
paste făinoase.
Dacă în copilăria noastră, bunicii sau părinții noștri le făceau din ingredientele pe care le aveau atunci, la calitatea din vremea aceea, noi avem norocul de a dispune de paste calitative, dar și de ingrediente mai diversificate. Astfel, nucile pot fi înlocuite cu nuci de Macadamia de pildă, zahărul cu zahăr brun, iată untul poate fi înlocuit cu uleiul de cocos.
Ar putea să îți placă și: Salată boeuf. Rețeta clasică, românească, pe care bunicile o pregăteau de Paște
Nuca bine curățată de macină foarte in înainte de a trece la pașii următori.
Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce ai fiert pastele, se lasă să se scurgă bine de apă și se adaugă un cub de unt peste ele. Untul va da un gust mai bun și totodată va ajuta la amestecul de nucă și pesmet să se lipească mai bine de paste.
Cum sune, untul poate fi înlocuit cu uleiul de cocos.
Se adaugă zahăr, scorțișoară și rom după gust.
Dacă ai făcut o porție prea mare, acestea pot fi lăsate la frigider pentru că și reci sunt la fel de bune. Un alt avantaj este că pot fi folosite și alte arome în loc de rom și scorțișoară. Totul ține de gustul și imaginația voastră!
(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g )
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News