Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban: "Iohannis poate rezolva criza politică în 15 minute, nu știu de ce n-o face" 
WhatsApp
Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că președintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva imediat criza politică de la București. Este nevoie de un un tête-à-tête cu cei implicați, nu știu de ce nu o face, spune Orban. 

Liderul PNL a declarat miercuri că președintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva criza politică în doar 15 minute.

"Președintele poate rezolva criza... un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați", a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituțională permanentă cu președintele României și că șeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîțu să refacă alianța de guvernare

"Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving... Nu știu de ce nu o face... Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește", a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL a spus din nou care sunt opțiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

"Refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției", a precizat președintele PNL.

USR PLUS și-a retras miniștrii din Guvern solicitând demisia premierului Florin Cîțu. Liberalii din tabăra Cîțu îl susțin pe premier, iar reprezentanții USR PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

Orban: Guvernul trebuie condus și nu doar 3-4 ore pe zi

 

Președintele PNL Ludovic Orban susține că Guvernul trebuie condus nu doar 3-4 ore pe zi, ci 16 sau chiar 24, dacă e nevoie.

"Guvernul trebuie condus și nu doar 3-4 ore pe zi. Guvernul trebuie condus 12 ore pe zi, 16 ore pe zi sau 24 de ore, dacă o reclamă nevoia atingerii programului de guvernare", a spus Ludovic Orban.

Acesta a arătat, într-o postare pe Facebook, că în România lucrurile nu merg de la sine, „trebuie să dai cu biciul”, iar dacă în alte țări unele probleme se rezolvă în 24 de ore, la noi pot fi necesare și șase luni, dacă „problema respectivă nu e impinsă”.

"PNL va fi apreciat în 2024 după modul cum guvernăm la nivel local și național, iar Guvernul trebuie să fie un sprijin puternic pentru toți primarii PNL, fără condiționări", a spus Ludovic Orban, aflat în campanie pentru alegerile interne din PNL, în care se luptă pentru președinția partidului cu premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel