Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, după explozia de la Arad: „România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate”
WhatsApp
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, sâmbătă, în contextul exploziei de la Arad, în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte, că România a fost ferită de atentate, este o ţară sigură şi există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor.
gov.ro

„România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură.

România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

 

Sigfried Mureşan: „Bucureşti, una din cele mai sigure capitale din Uniunea Europeană”



Europarlamentarul Sigfried Mureşan a arătat că România a reuşit să obţină înfiinţarea, la Bucureşti, a primei instituţii a Uniunii Europene din România - Centrul European pentru Securitate Cibernetică tocmai pentru că Bucureştiul este una din cele mai sigure capitale europene şi că oraşele ţării sunt printre cele mai sigure pentru cetăţeni.

„Când cele 27 de state al Uniunii Europene au acordat această încredere României, faptul că Bucureştiul este, astăzi, una din cele mai sigure capitale din Uniunea Europeană a fost un factor determinant. Oraşele din România sunt, astăzi, în raport cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, considerate printre cele mai sigure oraşe pentru cetăţeni. S-a întâmplat, ar trebui văzut, dar odată un accident nu afectează siguranţa de ansamblu evident al cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă între graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene”, a spus europarlamentarul.

O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Poliţiştii cred că autoturismul a fost incendiat. Bărbatul aflat în maşină, care a decedat, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul anchetatorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel