Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban, despre cei care nu susţin noul guvern: "Înseamnă a fi complice cu mizeriile PSD"
WhatsApp
Premierul desemnat, Ludovic Orban, susţine că este necesară participarea tuturor partenerilor, la fel ca la moţiunea de cenzură, pentru a putea pune un nou guvern. Orban susţine că "a nu învesti Guvernul înseamnă a menţine la putere Guvernul demis şi eşuat, Dăncilă, înseamnă a fi complice cu toate porcăriile şi mizeriile pe care le fac reprezentanţii PSD".

"Exact ca la moţiunea de cenzură, este necesară participarea tuturor partenerilor pentru a garanta 100% învestirea Guvernului şi eu voi face tot ceea ce este necesar, voi arăta întreaga deschidere şi disponibilitate la dialog şi la înţelegere pentru a obţine această garanţie că, Guvernul va fi învestit.

Sigur că, dacă unul dintre partenerii, care au contribuit la moţiune, până la urmă ar ajunge să ia o decizie şi să nu sprijine Guvernul, deşi eu nu pot să îmi imaginez o asemenea situaţie, repet, a nu învesti Guvernul înseamnă a menţine la putere Guvernul demis şi eşuat, cum zice preşedintele României, Dăncilă, înseamnă a fi complice cu toate porcăriile şi mizeriile pe care le fac reprezentanţii PSD în toate ministerele şi în toate agenţiile. Lucruri, care au început să se vadă din ce în ce mai clar în media.

Dar, în mod evident, şi în situaţia în care, să spun, într-un mod în care mie îmi este greu să înţeleg o astfel de situaţie, s-ar ajunge ca unul dintre parteneri să nu vină, totuşi la vot, putem să continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenţi, cu parlamentari care nu ştim dacă au rămas sau nu în ALDE şi, de asemenea, şi cu parlamentari care încă sunt în PSD, care înţeleg necesitatea învestirii unui Guvern", a precizat premierul desemnat.

Întrebat dacă ar putea să treacă acest Guvern de vot şi fără Pro România, liderul PNL a declarat că:

"Cu siguranţă, la finalul primei runde de negocieri, vom face o analiză a situaţiei, vom evalua voturile certe şi vom vedea câte voturi mai sunt necesare pentru învestire", a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel