Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban crede că ar fi gestionat mai bine campania de vaccinare. Soluțiile pe care le-ar fi adoptat
Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat dur modul în care s-a desfășurat campania de vaccinare anti-Covid în România. Politicianul spune că nu s-ar fi ajuns din nou la restricții, dacă ar fi existat mai multă implicare din partea Guvernului.
Orban demisionează de la președinția Camerei Deputaților

Ludovic Orban, președintele  Camerei Deputaților și liderul liberalilor, spune că ar fi gestionat mult mai bine campania de vaccinare anti Covid din România, dacă ar fi fost premier.

Criticile vin cu puțin timp înainte de Congresul PNL, unde Florin Cîțu actualul premier, îi a fi principalul contracandidat. Liberalul spune că nu s-a depus mai mult efort pentru a convinge populația cât de utilă este vaccinarea.

"În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi mai multă implicare din partea tuturor actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa care lucrează acolo, fără multe instrumente în susţinerea campaniilor de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, direcţiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, a primarilor, chiar şi a preoţilor şi a altor actori care au influenţă în comunitate era foarte greu să se atingă ţintele care au fost stabilite de premier", a declarat Orban, la TVR.

 

G Ad:

Orban spune că nu s-ar mai fi ajuns la restricții. Ce a lipsit în campania de vaccinare anti Covid 

 

Președintele PNL crede că nu este totul pierdut, iar pandemia poate fi ținută sub control. În opinia lui, premierul joacă un rol esențial în coordonarea campaniei de vaccinare. Orban crede că mesajul autorităților ar fi trebuit să fie centrat pe sănătatea oamenilor, apoi pe economie.

"Nu e un eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe", a  precizat  liderul PNL, citat de sursa menționată.

România a recurs treptat la noi restricții, iar certificatul verde digital va fi obligatoriu pentru zonele în care cazurile de Covid ating  rata de 3 la mia de locuitori.

[citeste si]

 

 

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
16 oct 2021, 17:48
DCMedical.ro
16 oct 2021, 11:26
DCBusiness.ro
16 oct 2021, 18:10
DefenseRomania.ro
15 oct 2021, 16:17
DCBusiness.ro
16 oct 2021, 18:10
DefenseRomania.ro
15 oct 2021, 16:17
DCNews.ro
16 oct 2021, 17:48
DCMedical.ro
16 oct 2021, 11:26
Spectacola.ro
16 oct 2021, 10:33
Spectacola.ro
16 oct 2021, 10:33