Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban anunță RESTRICȚII pentru cei care vin în România: Test sau CARANTINĂ
WhatsApp
Ludovic Orban a susținut o declarație de presă, în contextul în care astăzi a fost înregistrat un nou record negativ al infectărilor cu noul coronavirus.  

Șeful Guvernului a făcut o serie de declarații după videoconferința la care a participat alături de ministrul Tătaru și Raed Arafat, cu prefecții din toată țara.

El a anunțat că vor fi introduse o serie de RESTRICȚII.

„După analizele efectuate de INSP şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi DSU, se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunţi, botezuri şi alte tipuri de evenimente. În care nu s-au respectat măsurile de protecţie, numărul maxim de persoane şi alte reguli care ar fi trebuit respectate.

Al doilea factor de risc l-a constituit transportul, transportul public, atât cel urban şi mai ales cel intrajudeţean, interjudeţean şi transportul spre platforme industriale, de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă spre casă. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor. De asemenea, luarea de decizii foarte clare. Acolo unde legislaţia impune trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban.

Restricții, carantină și test COVID

 

Totodată el a anunțat că vor fi introduse restricții în privința intrării pe teritoriul României al cetățenilor care vin din alte țări cu grad ridicat de risc de infectare.

„De asemenea am solicitat comitetelor județene să ia decizii de carantinare, unde se impune, unde este cazul: fie de localități, fie de zone.

De asemenea, știți că nu am mai actualizat situația țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat o decizie în ceea ce privește modalitatea unitară privind deplasările între țări. Încă nu s-a luat, așa că noi vom decide, luni, în Comitetul Național de Situații de Urgență să reintroducem RESTRICȚII pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, în ultimele 14 zile.

Restricțiile vor fi mai nuanțate pentru cei care VIN în ROMÂNIA și stau CEL MULT 3 zile: Nu se va impune obligația carantinării dacă vin cu un TEST COVID negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. 

Dacă stau mai mult de 3 zile: CARANTINĂ 14 zile. Dacă doresc să NU STEA în carantină 14 zile, în a 5-a zi pot face testul, iar dacă e negativ, la momentul primirii lui, vor putea ieși din carantină“, a transmis Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel