Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lucrurile par lămurite între PNL și PSD: Nicolae Ciucă va fi noul premier, iar PSD va primi Ministerul Finanțelor
WhatsApp
O nouă rundă de negocieri între PNL și PSD a avut loc joi seară, iar lucrurile par tranșate: Nicolae Ciucă ar urma să fie noul premier al României, iar drept compensație, PSD ar urma să primească Ministerul Finanțelor.  

Cine va avea premierul nu va avea ministrul de Finanțe - aici au ajuns negocierile dintre PSD și PNL, joi seara, însă cele două partide s-au înțeles ca până joia viitoare România să aibă guvern. Cu toate că ieri, Florin Cîțu spunea că nu-l va mai propune pe Nicolae Ciucă drept premier din partea PNL, astăzi lucrurile s-au schimbat. Cel mai probabil intervenția președintelui Klaus Iohannis, un promotor al generalului Ciucă pentru funcția de premier l-a făcut pe Cîțu să se răzgândească, iar PNL să-l propună din nou premier, chiar în defavoarea președintelui partidului.

În condițiile în care fiecare dintre partide, atât PSD cât și PNL vor merge cu câte o propunere de premier, Klaus Iohannis îl va desemna pe favoritul său, Nicolae Ciucă, iar cel mai probabil, pentru depășirea crizei politice care durează deja de mai bine de două luni, PSD va primi ministerul Finanțelor drept compensație. Astfel negocierile majore ar urma să se închidă, rămânănd apoi de împărțit în mod egal celelalte ministere. 

PSD spune că nu s-ar fi decis cine va da premierul, deși lucrurile par clare

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că în urma negocierilor cu PNL nu s-a concluzionat care dintre partide va da premierul.

„Nu am ajuns la o discuție cine are primul ministru. Dacă noi insistăm, cum e corect, dacă nu primul ministru, Ministerul de Finanțe să fie la PSD. Și cei de la PNL, la fel de corect, au insistat, dacă nu au primul ministru să aibă Ministerul de Finanțe. Am mai avut o discuție foarte aplciată pe pachetul social. Rămânem în continuare să căutăm venituri”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a spus că până joi are siguranța că România va avea un guvern stabil, fiind finalizat programul de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel