Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lovitură în politică: Viorica Dăncilă își face partid, alături de Teodorovici? (SURSE)
WhatsApp
Lovitură în politica din România. Viorica Dăncilă, fostul președinte al PSD, ar putea pleca din partid pentru a își înființa propria formațiune politică, tot de stânga, alături de Eugen Orlando Teodorovici, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS.

Noul partid condus de fostul premier Viorica Dăncilă și fostul ministru de Finanțe, Eugen Todorovici, se va numi PRM - social democrat, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Eugen Teodorovici  nu ar fi acceptat, până în acest moment, funcția, și afirma, într-o declarație publică, faptul că a rămas alături de Partidul Social Democrat, mai spun sursele Realitatea PLUS.

Contactată de Realitatea PLUS, Viorica Dăncilă ar fi ținut să precizeze că nu este vorba de așa ceva, că este membru PSD și că nu are în plan să demareze un proiect politic.

„Când voi reintra în vreun partid politic sau când voi înființa unul, vă asigur că veți afla prima oară, direct de la mineDeocamdată, așa cum am mai spus, mă ocup de afaceri, în mediul privat“, a afirmat și Eugen Teodorovici.

Viorica Dăncilă își face partid, alături de Teodorovici

 

Potrivit surselor, viitoarea formațiune politică PRM SD ar fi început să atragă și alți lideri politici vechi, încercând să capitalizeze practic experiența pe care aceștia o au pe scena politica.Rămâne de văzut când acest proiect va fi lansat și ce platformă politică va avea.

Reamintim că la sfârșitul anului 2019, asaltată de noua conducere reprezentată și de actualul președinte PSD Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a renunțat la șefia PSD după ce a pierdut alegerile prezidențiale când a candidat din partea social-democraților la funcția supremă în stat. Ea a condus Guvernul României timp de doi ani, între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind al treilea premier propus de fostul președinte Liviu Dragnea în decurs de doi ani de guvernare PSD.

Odată cu Viorica Dăncilă, şi Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au demisionat din funcţiile de conducere ale PSD, din funcțiile de președinte executiv, respectiv de secretar general.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel