Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liz Truss promite să ajute mamele și tații care stau acasă: Premierul spune că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale
WhatsApp
Liz Truss a făcut astăzi o promisiune îndrăzneață de a ajuta mamele și tații care stau acasă, sugerând că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale pentru a evita pedepsirea îngrijitorilor.
Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, promite să obțină o "mare victorie" pentru conservatori în 2024

Speranța premierului a dat startul la ceea ce promite să fie o campanie intensă împotriva lui Rishi Sunak, propunând ca gospodăriile să poată "opta" pentru a fi tratate ca o singură entitate în scopuri fiscale.

Măsura ar putea valora mii de lire sterline pentru îngrijitorii de copii sau rude în vârstă. 'Familiile care muncesc din greu sunt fundamentul unei societăți stabile, iar una dintre prioritățile mele ca prim-ministru ar fi ușurarea poverii fiscale pentru familii', a declarat ea.

Cu toate acestea, Truss se confruntă, de asemenea, cu întrebări intense după ce a susținut că reducerile sale de taxe nu vor alimenta inflația, respingând această critică drept 'ortodoxia economică' a Trezoreriei.

 

Truss susține că reducerile de taxe sunt calea pentru a restabili norocul Regatului Unit

 

În ciuda cifrelor din această dimineață care arată că împrumuturile guvernamentale au ajuns în iunie la al doilea cel mai ridicat nivel din istorie, iar dobânzile pentru muntele de datorii de 2,4 trilioane de lire sterline au stabilit un nou record de 19,4 miliarde de lire sterline, Truss a folosit un interviu optimist în cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4 pentru a susține că reducerile de taxe sunt calea pentru a restabili norocul Regatului Unit. 

Ea a avertizat că actualele planuri fiscale puse în aplicare de dl Sunak când era cancelar - care includ o creștere a impozitului pe profit de la 19% la 25% în aprilie - vor duce la recesiune.

Aliații domnului Sunak au precizat că acesta își va menține abordarea - insistând că, deși taxele vor fi reduse, acest lucru nu se poate întâmpla până în toamna anului viitor, când inflația ar trebui să se fi atenuat.

Campania se intensifică după ce deputații conservatori au ales ultima pereche pentru confruntarea directă - premiul pentru câștigarea votului membrilor de partid fiind cheile de la nr. 10.

 

Noul prim-ministru va prelua funcția de la Boris Johnson la începutul lunii septembrie

 

Noul prim-ministru va prelua funcția de la Boris Johnson la începutul lunii septembrie, dar mai întâi trebuie să parcurgă un program epuizant de șase săptămâni de campanii electorale și apariții în mass-media. 

Candidații au organizat deja întâlniri cu ușile închise cu consilierii conservatori din Westminster, iar Truss a vizitat o organizație caritabilă din Peterborough. 

Planurile prezentate de Truss de a permite gospodăriilor să își împartă alocațiile fiscale personale s-ar baza pe scutirea fiscală existentă pentru cuplurile căsătorite, promisă pentru prima dată de David Cameron în 2005.

În prezent, un membru al unui cuplu căsătorit care câștigă sub pragul de 12 570 de lire sterline poate transfera 1 270 de lire sterline din alocația sa către soț/soție, reducând factura fiscală cu până la 252 de lire sterline pe an.

Eligibilitatea ar putea fi extinsă la toate cuplurile care coabitează, iar valoarea scutirii fiscale ar putea fi majorată în mod dramatic.

Nu au fost luate decizii finale cu privire la proporția din alocația personală care ar putea fi transferată, iar politica nu a fost încă evaluată.

 

Oficialii vor lua în considerare posibilitatea ca persoanele să își transfere întreaga alocație personală de 12.570 de lire sterline către un partener

 

Aceasta ar însemna până la 2.514 lire sterline pe an pentru fiecare cuplu.

Părinții care stau acasă sau cei care lucrează cu jumătate de normă ar fi printre principalii câștigători.

Truss a declarat: "Familiile care muncesc din greu sunt fundamentul unei societăți stabile, iar una dintre prioritățile mele ca prim-ministru ar fi reducerea poverii fiscale pentru familii. Acestea nu au grijă doar de ele însele, ci și de comunități, organizații caritabile și chiar întreprinderi.

'Vreau să mă asigur că sistemul nostru fiscal funcționează pentru ele. Vom revizui impozitarea familiilor pentru a ne asigura că oamenii nu sunt penalizați pentru că își iau timp pentru a avea grijă de copii sau de rudele lor în vârstă'. conform Daily Mail.

 

Campania lui Truss a declarat că abordarea va reflecta modelele utilizate în Germania și Statele Unite

 

Cu toate acestea, ea se confruntă cu întrebări legate de siguranța abordării sale economice. 

Întrebată în această dimineață care este nivelul actual al dobânzilor la datorii, dna Truss a spus: 'Știu că avem dobânzi semnificative la datorii... zeci de miliarde de lire sterline'.

Dar ea a adăugat: "Avem cele mai mari taxe din ultimii 70 de ani și avem o datorie mai mică decât Statele Unite, decât Japonia, decât Canada.

'Nicio altă țară nu mărește taxele'.

Ea a spus: "Reducerile mele de taxe vor scădea inflația... Am avut un consens al Trezoreriei, al economiștilor, cu Financial Times, cu alte publicații, care au colportat un anumit tip de politică economică timp de 20 de ani. Aceasta nu a produs creștere economică".

Truss, fost secretar șef al Trezoreriei, a declarat: "Ceea ce știu despre Trezorerie, pentru că am lucrat acolo, este că... au o ortodoxie economică și se opun schimbării.

'Ceea ce oamenii din Marea Britanie au nevoie disperată acum este schimbarea. Trebuie să eliberăm investițiile în țara noastră, trebuie să eliminăm legile UE din registrele noastre și să atragem mai multe fonduri - de exemplu, de la fondurile de pensii - în întreprinderi cu creștere rapidă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel