Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liz Truss: Nouă din zece alegători susțin planul ei de a îngheța facturile de energie pentru a ajuta familiile să reziste crizei
WhatsApp
Un sondaj realizat pentru Daily Mail a arătat că alegătorii susțin în proporție covârșitoare planul lui Liz Truss de a îngheța prețurile la energie pentru familii și întreprinderi.

Nouă din zece adulți au declarat că susțin un plafon pentru consumatori, în timp ce 79% au declarat că susțin o politică similară pentru întreprinderile aflate în dificultate.

De asemenea, sondajul a relevat că două treimi dintre alegători susțin planul noului prim-ministru de a elimina majorarea cu 1,25 puncte procentuale a asigurărilor naționale.

 

Truss a anunțat un plan pe doi ani pentru a scuti gospodăriile și firmele de creșterile paralizante ale facturilor la energie

 

O gospodărie medie nu va plăti mai mult de 2.500 de lire sterline pe an pentru energie - economisind aproximativ 1.000 de lire sterline - începând din octombrie.

Întreprinderile vor fi ajutate cu un program de șase luni care va oferi un sprijin echivalent.

Șapte din zece alegători au sprijinit politica sa de eliminare a taxelor verzi de pe facturile de energie domestică. Doar 6 la sută s-au opus acestei măsuri.

Sondajul Savanta ComRes, care a intervievat 2.098 de adulți din Marea Britanie, a constatat, de asemenea, că există sprijin pentru planul lui Truss de a anula creșterea planificată a impozitului pe profit anul viitor - 53% dintre respondenți susținând această măsură.

Potrivit sondajului, cel mai important factor în ceea ce privește modul în care oamenii vor vota la următoarele alegeri generale va fi răspunsul guvernului la criza costului vieții, 93% dintre respondenți declarând că aceasta este o problemă crucială pentru ei.

Aceasta a fost urmată îndeaproape de starea NHS (92%), politicile privind impozitarea (85%) și răspunsul la războiul din Ucraina (81%).

 

Laburiști VS conservatori

 

Majoritatea alegătorilor au declarat că noul prim-ministru ar trebui să convoace alegeri anticipate până la sfârșitul anului, 55% dintre ei cerând ca țara să meargă la urne, față de 32% care se opun acestei idei. În rândul alegătorilor conservatori, însă, aproape trei din cinci au spus că nu ar trebui convocate alegeri generale.

Ca o veste bună pentru laburiști, sondajul a arătat că 72% dintre alegători - inclusiv trei sferturi dintre alegătorii conservatori - susțin impunerea unei noi taxe pe profiturile companiilor de petrol și gaze.

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a cerut de luni de zile ca această taxă să finanțeze ajutorul pentru costul vieții și a acuzat-o pe Truss că îi obligă pe cei care muncesc să plătească factura.

Sondajul a plasat laburiștii cu șapte puncte în fața conservatorilor, opoziția având 42 de puncte, iar conservatorii 35, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel