Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lira sterlină atinge un minim record după planurile de reducere a impozitelor
WhatsApp
Lira sterlină a coborât la un minim record față de dolar, în timp ce piețele reacționează la cele mai mari reduceri de taxe din ultimii 50 de ani din Marea Britanie. O liră sterlină a fost cotată în România la 5.4 lei, iar dolarul a ajuns la 5.1 lei.       
Lira sterlină atinge un minim record după planurile de reducere a impozitelor

La începutul tranzacțiilor din Asia, lira sterlină a scăzut aproape de 1,03 dolari, înainte de a recâștiga ceva teren pentru a se situa la aproximativ 1,06 dolari, luni dimineață, ora Marii Britanii.

Cancelarul Kwasi Kwarteng a promis mai multe reduceri de impozite pe lângă pachetul de 45 de miliarde de lire sterline pe care l-a anunțat vineri, pe fondul așteptărilor că împrumuturile vor crește.

 

Lira sterlină a fost sub presiune din cauza puterii dolarului

 

De asemenea, euro a atins un nou minim al ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul în tranzacțiile de dimineață din Asia, pe fondul îngrijorărilor investitorilor privind riscul de recesiune, pe măsură ce se apropie iarna, fără niciun semn de încetare a crizei energetice sau a războiului din Ucraina.

Dacă lira rămâne la acest nivel scăzut în raport cu dolarul, importurile de produse de bază cu preț în dolari, inclusiv petrol și gaze, vor fi mai costisitoare.

Alte bunuri din SUA ar putea fi, de asemenea, considerabil mai scumpe, iar turiștii britanici care vizitează America vor constata că banii lor de vacanță nu mai ajung la fel de departe ca înainte de alunecarea lirei sterline.

Există, de asemenea, temeri că reducerile de taxe și o creștere a împrumuturilor guvernamentale vor alimenta o inflație ridicată și vor forța Banca Angliei să crească și mai mult ratele dobânzilor. Acest lucru ar duce la creșterea costurilor lunare ale creditelor ipotecare pentru milioane de proprietari de locuințe.

 

Banca a majorat ratele dobânzilor pentru a încerca să calmeze inflația

 

Săptămâna trecută, Banca a majorat ratele dobânzilor cu o jumătate de punct procentual, până la 2,25%, pentru a încerca să calmeze inflația, care se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, de 9,9%. Majorarea ratei a fost a șaptea consecutivă și a dus ratele la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani.

Cu toate acestea, unii economiști au speculat că Banca ar putea convoca o ședință de urgență chiar în această săptămână pentru a majora din nou ratele dobânzilor în avans.

Vineri, cancelarul Kwasi Kwarteng a anunțat o reorganizare masivă a impozitelor din Marea Britanie în timpul unui "mini-buget" pentru a stimula creșterea economică, conform BBC.

Conform planurilor, pe care le-a calificat drept o "nouă eră" pentru economie, impozitul pe venit și taxa de timbru pentru achiziționarea de locuințe vor fi reduse, iar creșterile planificate ale impozitului pe profit au fost eliminate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel