Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru Florin Cîțu: „Îl anunț că sunt de acord cu Rafila premier”
WhatsApp
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi transmite un mesaj lui Florin Cîțu: „Îl anunț că sunt de acord cu Rafila premier”. Ciolacu a declarat că normal ar fi ca joi să fie finalizat programul de guvernare și „orientarea cu prim-ministrul”.
rafila_alexnandru_OMS

„Am înțeles că avem o variantă: domnul Rafila Eu sunt total de acord”, a afirmat președintele PSD. Întrebat dacă i-a făcut Cîțu această propunere, Ciolacu a răspuns că a înțeles din spațiul public că Florin Cîțu l-a propus pe domnul Rafila: „eu îmi asum ca președinte al PSD să îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru. Dacă domnul Cîțu mi-a făcut această propunere, îl anunț că sunt de acord. Am auzit la televizor de la prim-ministrul demis că l-a propus pe domnul Rafila. Sunt total de acord. Îl anunț că eu nu refuz această propunere, înseamnă că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”.

În ce privește negocierile, Ciolacu spune că sunt „foarte avansate”. Referitor la PNRR, liderul PSD susține că social-democrații au vrut să-l optimizeze: „în PNRR sunt cuprinse niște reforme și vedem cu ce soluții venim ca acele reforme să fie în continuare cuprinse”. De asemenea, Ciolacu a subliniat că rectificarea bugetară va fi o prioritate și angajații din sănătate își vor primi salariile.

 

 

Florin Cîțu a declarat, ieri, că l-a propus pe Alexandru Rafila premier, dar a fost refuzat de Ciolacu 

 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că în cadrul discuţiilor cu liderii PSD şi UDMR i-a propus lui Marcel Ciolacu numele deputatului Alexandru Rafila pentru funcţia de premier, însă acesta nu fost de acord.

Întrebat dacă a încercat să le propună celor de la PSD un alt nume de premier, cum ar fi Dan Vîlceanu, el a răspuns: "Nu. Eu i-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord".

Cîţu a adăugat că este irelevant cine este propunerea PNL pentru funcţia de premier, din moment ce PSD a decis să facă prima propunere, în cazul unei rotative.

"PSD spune aşa: 'Noi vrem să avem prima propunere'. Este irelevant cine este de la PNL, dacă PSD are decizie să fie prima propunere. (...) I-am întrebat şi ei au spus că vor ca domnul Ciolacu să fie primul. Dacă dumneavoastră aveţi alte informaţii sau dacă PSD vine public şi spune: 'Noi vrem pe X de la PNL' să vină să spună şi atunci vedem", a spus liderul liberal, la sediul central al PNL. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel